Bog

Det tatoverede lig

Af (
2009
)

Anmeldelse

Det tatoverede lig af Manuel Vázquez Montalbán

14 dec.09

Bogbrænding, god mad og dejlige kvinder - Pepe Calvalhos første sag endelig på dansk med 35 års forsinkelse.

”Det Tatoverede lig” er den spanske forfatter Manual Vàsquez Montalbàns første krimi med den desillusionerede privatdetektiv Pepe Carvalho.  På dansk er der tidligere udkommet 10 kriminalromaner, senest Buenos Aires-kvintetten, alle med Carvalho som gennemgående person.

Cavalho er tidligere CIA-agent og er vendt hjem til Barcelona efter et mislykket ophold i USA. Han nedsætter sig som privatdetektiv. Cavalho hyres til at undersøge omstændighederne ved et mord. Et lig er fundet på den lokale strand og det eneste kendetegn på personen er en tatovering. Hvad betyder den? Og hvorfor er en frisør interesseret i at finde ud af mere om den døde mand?

Cavalho er af den nysgerrige type og påtager sig jobbet, der hurtigt leder ham på sporet af kriminelle interesser i Barcelonas dystre kvarterer blandt narkotikahandlere og andet skidtfolk.

Montalbans styrke ligger i hans hovedperson Pepe Carvalho, hvis ideosynkrasier uden videre udstilles. Hangen til god mad, trangen til at tænde op pejsen med bøger og ikke mindst glæden ved kvinder gør Cavalho til en ener i kriminallitteraturen. Montalbans beskrivelse af ovennævnte gøres uden nogen form for forklaring. Cavalho er et menneske skabt af sin fortid og sine personlige og politiske holdninger; han er som Marlowe hos Chandler en mand som handler efter et sæt moralske spilleregler.

Herligt at få denne gamle krimi på dansk.  Montalban og Cavalho er en skøn blanding af DanTurells navnløse detektiv og som førnævnt Raymond Chandlers Philip Marlowe. Vi er med andre ord i godt spansk litterært selskab.

Bogdetaljer

Secondary title
En Carvalho-bog
Forlag
Klim
Oversætter
Kirsten Nielsen
Faustnummer
28007604
Graphic
Christian Hvid
ISBN
9788779556508
Antal sider
194

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer