Bog

Englens spil

Af (
2009
)

Anmeldelse

Englens spil af Carlos Ruiz Zafón

07 sep.09
AfAnne Grete Jacobsen
Skribent

Kan Carlos Ruiz Zafon gentage kunststykket og skrive en roman, der fænger lige så meget som 'Vindens Skygge'?

Lad det være sagt med det samme - jeg havde glædet mig meget til at læse ’Englens spil’ af Carlos Ruiz Zafón, for forfatterens til ’Vindens skygge’ hører til på min private top 10-liste, men bogen levede slet ikke op til mine store forventninger, desværre.

Ligesom i ’Vindens skygge’ er her intriger, mystik, mirakler, mange gåder, uforløst kærlighed, uhyggelige mausoleer og tårnværelser, og et Barcelona, som er befolket med ulykkelige mennesker. Carloz Ruiz Zafon kan sit håndværk, han kan opbygge en stemning, og indimellem synes jeg også, det lykkes for ham at gøre historien spændende, men så kammer den alligevel over, sproget bliver meget patetisk, ”en lyd af sønderrevet kød kom fra hendes læber”, der er for mange intriger og for mange ubesvarede spørgsmål.

”Hvis De vil have et råd, så glem det hus, glem mig, min mand og denne historie. Rejs langt bort. Denne by er fordømt. Fordømt”

Men David har ikke tænkt sig at følge rådet, tværtimod ønsker han at trænge dybere ned i historien. Vi er i Barcelona i 1920’erne. David er journalist, men i virkeligheden vil han hellere være forfatter. Han har skrevet nogle meget populære kriminalromaner, og en dag får han et brev fra en beundrer, bogforlæggeren Andreas Corelli. Han vil give David en stor sum penge, hvis David opfylder hans ønske om at skrive en bog, som verden ikke har set magen til - en ny religion. Men hvorfor er Corelli så interesseret i David, og hvem er han egentlig?

I Davids hus har der tidligere boet en forfatter, som også havde indgået en lignende aftale med Corelli, og denne forfatter døde på meget mystisk vis. David beslutter sig for at finde ud af, hvad der egentlig skete med ham. Det fører David sammen med mange forskellige personer, mange svigt og løgne og rigtig mange dødsfald.

En ting, som jeg synes er lykkedes rigtig godt, er Carlos Ruiz Zafóns meget flotte beskrivelse af underverdenens Barcelona, i byen er der en stemning af forfald og undergang, som passer godt sammen med den dramatiske handling.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Iben Hasselbalch
Faustnummer
27868614
Graphic
Stoltzedesign
ISBN
9788711430507
Antal sider
571

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser