Bog

Stadig savnet

Af (
2012
)

Anmeldelse

Stadig savnet af Chevy Stevens

20 feb.12

Uhyggelig, ubehagelig og næsten uudholdelig roman om en kvinde, der bliver kidnappet.

”Så det har taget mig indtil december – fire måneder efter at jeg kom hjem - bare at gøre et nyt forsøg med det her terapi-halløj”

Der er romaner, som jeg bare sluger, og så er der romaner, som jeg sluger samtidig med at jeg er frastødt, og ’Stadig savnet’ hører så sandelig til i den sidste kategori.

Det er Annie, der fortæller sin historie til en psykolog, og det bliver til 26 konsultationer i alt. Annie er ejendomsmægler, og en dag, hun har en fremvisning, dukker en interesseret køber op. Han er charmerende, og Annie tror at hun har heldet med sig, indtil hun oplevet at hun med en pistol i ryggen bliver tvunget ind i en kassevogn.

Hun er blevet kidnappet og hun bliver holdt som fange af en mand, som det ene øjeblik er meget omsorgsfuld og det næste voldelig og helt uberegnelig. Han har tilrettelagt dagene efter et fastlagt skema, toiletbesøg er tilladt fire gange om dagen, maden spises på bestemte tidspunkter, hver aften bliver Annie badet, og derefter bliver hun voldtaget.

Ud over at romanen er elementært spændende, giver den også et overbevisende indblik i, hvordan mennesker kan reagere i en så ekstrem situation. Annie prøver med modstand, men det gør kun Monsteret - som hun hele tiden omtaler ham – mere ondskabsfuld, så prøver hun at gøre ham tilpas ved at være føjelig.

Da romanen er bygget op omkring Annies samtaler med en psykolog, ved vi jo godt, at hun slipper væk, men hvordan og hvordan kan hun overhovedet komme videre efter de mange både fysiske og psykiske overgreb, hun har været ude for?

Samtidig med at vi følger Annies kamp for at stable sin dagligdag på benene, følger vi også politiets arbejde med at finde frem til kidnapperens identitet og hvorfor det lige netop var Annie, der blev kidnappet.

Det er Chevy Stevens første roman, og hun har selv arbejdet som ejendomsmægler.

Et på en gang fascinerende og frastødende tema, som også er beskrevet i romanform i ’Rum’ af Donoghue og fra virkelighedens verden har vi bøgerne af og om Natascha Kampusch og Josef Fritzl.

Bogdetaljer

Forlag
Bazar
Oversætter
Michael Krefeld
Faustnummer
29210268
Graphic
Nils Olsson / Katslosa Design
ISBN
9788771160130
Antal sider
325

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer