Bog

Sidst jeg så dig

Af (
2020
)

Anmeldelse

Sidst jeg så dig af Liv Constantine

28 okt.20

En pageturner af en thriller, der leder tankerne hen på de gode gamle Agatha Christie-bøger i bedste whodunit-stil og med paranoiaen lurende i baggrunden.

Kates mor, Lily, er blevet myrdet under et indbrud. Mordet vækker selvfølgelig en stor sorg, men også stor forundring, fordi Lily var højt respekteret i samfundet, som den ildsjæl hun var. Det ligner heller ikke et typisk indbrud, da det kun er Lilys diamantarmbånd, der er stjålet.

Kate kontakter sin tidligere bedste veninde Blaire, som hun adskillige år tidligere skiltes fra i stor vrede pga. et skænderi. Blaire, som nærmest betragtede Lily som sin egen mor, kommer naturligvis ilende, og uvenskabet mellem de to veninder forsvinder som dug for solen.

Om aftenen efter begravelsen modtager Kate en truende SMS om, at Kate er den næste, der står for skud, og herefter går det slag i slag. Kate bliver ved med at modtage skræmmende beskeder, og alle er under mistanke – selv Kates nærmeste. Kates mand, som der er noget lusket ved, Kates far, som lader til at gemme på en stor hemmelighed, deres datters barnepige Hilda, som hele tiden sløser og udsætter deres datter Annabelle for unødig fare, samt Kates finansielle rådgiver Gordon, som altid har virket besat af Kate og som våger over hele familiens omfattende formue.

Persongalleriet er trukket op, politiet har sit at se til, så Kate og Blaire forsøger at regne ud, hvem der har myrdet Lily, og som nu går målrettet efter Kate.

Kate bliver langsomt nedbrudt af for lidt søvn og den evige trussel, der hænger over hendes hoved. Heldigvis har hun sin gode veninde, som skriver krimier, og derfor er lidt inde i politiarbejdet. Blaire beslutter sig for at tage sagen i egen hånd og laver sin helt egen efterforskning, for at sætte lidt skub i sagerne.

’Sidst jeg så dig’ er anden bog fra søstrene Liv og Valerie Constantine. Det er en psykologisk spændingsroman, hvor trådene redes ud til slut. Romanen minder i stilen meget om deres debutroman ’Den sidste Mrs. Parrish’, da man i begge romaner følger to personer fra hver deres perspektiv. I ’Sidst jeg så dig’ skifter fortællingen mellem at Kate og Blaire, og på den måde udrulles handling og baggrund hele tiden.

Romanen har en lidt dyster og truende stemning over sig, og man fornemmer den paranoide tilstand, Kate befinder sig i. Selvfølgelig sidder man selv og gætter og laver konspirationsteorier om, hvem der har myrdet Lily. Desværre bliver det måske lidt for hurtigt oplagt, hvem synderen kan være, og jeg synes derfor at bogen taber pusten lidt, og slutningen bliver lidt søgt.

Alligevel synes jeg, at bogen er værd at læse, og at den er et godt bud på en fængende roman i spændingsgenren.

Bogdetaljer

Forlag
HarperCollins Nordic
Faustnummer
48907792
ISBN
9788771917505
Antal sider
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer