Bog

Sekretæren

Af (
2019
)

Anmeldelse

Sekretæren af Renée Knigh

21 mar.19

Loyalitet kan koste dyrt, og sekretæren betaler prisen i lovende psykologisk thriller, der desværre taber pusten undervejs.

En god sekretær forventes at kunne holde styr på det hele og at være på forkant, hvis noget skal ændres. Hele tiden ét skridt foran. Derudover skal sekretæren være diskret og tilstede, uden at man lægger mærke til, hun er der. Kort sagt er sekretæren så effektiv og loyal, at man ikke tøver med at stole på hende. Sekretæren i denne roman er præcis så diskret og loyal, som man kan ønske sig,

Loyaliteten kan dog have en temmelig høj pris. Forestil dig, at du er så effektiv og loyal over for din arbejdsgiver, at du næsten bliver uundværlig, eller sådan føles det i hvert fald. Pludselig bliver det svært for dig at sige fra, når din arbejdsgiver beder dig om at arbejde lidt længere tid i hverdagen eller beder dig tage med på en forretningsrejse i sidste øjeblik og måske behandler dig som om du er en del af familien og giver dig privilegier, som ingen af dine kolleger har. Desværre betyder det også, at du svigter familien derhjemme, som nok ikke har samme opfattelse af din uundværlighed over for din arbejdsgiver, som du selv har.

Christine Butcher har været Mina Appletons sekretær og højre hånd i 20 år. Christine er en utrolig dygtig sekretær og ser det som sin fornemmeste opgave at kunne få dagligdagen til at køre gnidningsløst for Mina. For Christine kommer arbejdet i første række og det går ud over både ægteskabet og forholdet til hendes datter.

Det tætte samarbejde med Mina fører desuden til, at Christine kender til alle firmaets hemmeligheder. Da Mina og firmaet bliver involveret i en belastende sag, bliver Christine også involveret, da hun bl.a. har været lidt for effektiv til at bortskaffe visse dokumenter.

Romanen er en psykologisk spændingsbog, der skildrer et usundt forhold mellem arbejdsgiver og medarbejder, som involverer manipulation grænsende til hjernevask. Christine ser ikke umiddelbart noget forkert de arbejdsopgaver, hun udfører eller i hvor meget af hendes liv, hun bruger på sit arbejde. Tværtimod bakker hun op om sin chef og forsvarer hende og er selv med til at begå kriminelle handlinger med tanke på at hun kan redde sin chef. Det er et ret spændende tema. Desværre synes jeg ikke at spændingen holder hele bogen igennem, og jeg synes også at den kammer lidt over til sidst, men overraskende er slutningen dog. Læs den hvis du godt kan lide retsalsdramaer og psykologiske thrillers.

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Kim Langer
Faustnummer
46240553
ISBN
9788740052473
Antal sider
301

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer