Bog

Project Hail Mary

Af (
2022
)

Anmeldelse

Project Hail Mary

20 dec.22

Andy Weir står bag 2022s vildeste blockbuster. Sjældent har fysik/kemi-timen været så underholdende.

Solen er døende. En infektion, der gradvist suger dens energi, gør den koldere. Alt sammen på bekostning af menneskeheden og vores overlevelse. For mister Solen bare et par grader i styrke, vil økosystemerne i vores verden gå under. Og dermed menneskeheden. Flere år senere vågner en astronaut op. Han befinder sig i rummet, på vej mod noget, der ligner solen. Men intet er som det burde være. Han lider af hukommelsestab, og stjernen foran ham, hvad der burde være Solen, er helt forkert. Ja, faktisk er alt forkert. Noget er helt og aldeles galt. Men hvad?

Andy Weir beviste med The Martian, at han er en mester i at gøre tung, teknisk science fiction vildt underholdende. Som ingen anden formår han at kombinere spænding, humor og plot twists med enorm videnskabelig akkuratesse, uden at det på noget tidspunkt bliver kedeligt. Men hvem har også sagt at fysik og kemi er kedeligt? Tværtimod formår Andy Weir at gøre relativitetsteori, kemiske forbindelser, rumfart og atmosfærisk tryk til knaldgod underholdning ved at bruge det som en katalysator for en god historie. Han tager os ud imellem stjernerne, men også helt ind i atomerne, og hvordan han formår at balancere det hele, uden at miste denne læser (som har en tyk streg under sin sproglige uddannelse) er en lige så stor gåde, som de astronomiske gåder Andy Weir side efter side præsenterer os for i ’Project Hail Mary’.

Det er ikke bare underholdende. Det er sindssygt intelligent skruet sammen.

Andy Weir har en baggrund som software designer, og har et enormt nørdet kendskab til rummet, og hvad det vil kræve at overleve der. Det kan lyde som en smal niche-forfatter, men hans enorme succes, med hans über-nørdede tilgang til videnskaben, er 100% fortjent. For ’Project Hail Mary’ er for alle, der elsker en rørende og spændende fortælling. Selv dem, der hadede fysik og kemi i skolen. For sjældent har 500 siders fysik og kemi været så underholdende.

Bogdetaljer

Forlag
DreamLitt
Oversætter
Lars Poulsen
Faustnummer
62922877
ISBN
9788771718218
Antal sider
575

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer