Bog

Farven fra rummet

Af (
2004
)

Anmeldelse

Farven fra rummet af H. P. Lovecraft

09 maj.05

Kultforfatteren H. P. Lovecraft genudgives nu af Science Fiction Cirklen.

"Farven fra rummet" indeholder fem udvalgte noveller med efterskrift af Niels Dalgaard  - det er kræs for Lovecraft-fans.

Science Fiction Cirklen er en dansk forening, som søger at fremme science fiction ved at udgive tidsskriftet Proxima. Derudover udgiver de også bøger, både fag- og skønlitteratur. I skønlitteraturen lægges der især vægt på at udgive klassikere, der ikke skal glemmes, men også nye og mere uøvede talenter får chancen af S.F.C.

H. P. Lovecraft hører til blandt de helt store forfattere inden for science fiction- og horrorgenren. Med sin helt specielle stil har han opnået kultstatus, og med "Farven fra rummet" får danske læsere chancen for at læse fem håndplukkede noveller, som viser lidt af bredden i hans forfatterskab.

De fem noveller er: 'Farven fra rummet', 'Tidens skygge', 'Det hvide skib', 'Fra det hinsides' og 'Murene på Eryx'. Alle fem noveller har tidligere været oversat til dansk.

Jeg er især vild med titelnovellen 'Farven fra rummet'. En meteor falder ned på familien Gardners grund, og trods videnskabsmændenes undersøgelser kan de ikke finde nogen forklaring. Meteoren forsvinder af sig selv – og dog ... Det viser sig, at den har en mærkelig effekt på omgivelserne, og snart tør kun familien være på stedet.

Lovecraft skriver ofte om en verden, hvor mennesket er omgivet af rædsler, som det ikke kan se, men som vil det ondt. Han bruger tit videnskaben til at finde frem til disse rædsler, men videnskaben kan ikke hjælpe. Novellen 'Fra det hinsides' er et godt eksempel på disse historier. Men også de øvrige noveller er læseværdige. Svagest er efter min mening 'Det hvide skib', der virker lidt malplaceret i samlingen.

Jeg glæder mig altid til at læse udgivelserne fra S.F.C., fordi de ofte byder på noget uventet og næsten altid er af høj kvalitet. Det er "Farven fra rummet" også. Min eneste anke til samlingen er, at der er smuttet vel mange korrekturfejl ind, og at oversættelsen ikke altid er helt i top. Men det rokker ikke ved, at Lovecraft bestemt er værd at læse, og at S.F.C. endnu en gang har udgivet en spændende og læseværdig bog.

Bogdetaljer

Forlag
Science Fiction Cirklen
Faustnummer
25556313
ISBN
9788790592103
Antal sider
194

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer