Bog

Med hånden på biblen

Af (
2014
)

Anmeldelse

Med hånden på biblen af Ian Rankin

06 maj.14

Når fortiden kolliderer med nutiden kan gamle strømere nemt komme i klemme. Som altid med Rankin en rigtig stemningsfuld krimi fra nutidens Skotland.

Forandringens vinde blæser hen over Skotland i disse dage. Afstemningen om selvstændigheden nærmer sig, og ingen ved, om landet stadig er en del af Storbritannien næste år. I dette foranderlige klima har den ellers pensionerede John Rebus vendt tilbage til Lothian and Borders Police Headquarters, dog nu degraderet og med sin tidligere elev Siobhan Clarke som direkte overordnede.

Rebus kaldes ud til et biluheld, hvor den tilskadekomne er datter af en voldssigtet London-rigmand. Tilsyneladende en eneulykke men pigen kører normalt fornuftigt, og ulykken skete på en øde vejstrækning tæt på, hvor hendes kærestes politikerfar bor. Denne far er et prominent medlem af nej-siden. Mens Rebus aner, at der ligger noget mere bag ulykken, bliver han selv fedtet ind i en 30 år gammel sag, der involverer hans tidligere kolleger fra stationen Summerhall. Dengang var John en nyudannet politimand, hvis ældre kolleger kørte efter deres egne regler. Men nu skal der ryddes op, og lederen af politiets interne efterforskning, Malcolm Fox, har Rebus i kikkerten. Så mens sagen om det mistænkelige biluheld laver ringe i vandet, prøver Rebus at undgå at stikke sine gamle kammerater uden selv at komme i fedtefadet.

Ian Rankin sætter på elegant vis sine to hovedpersoner, Rebus og Fox, op mod hinanden, og Malcolm Fox må tage op til fornyet overvejelse, om Rebus virkelig er uegnet som politimand i det nye årtusinde. Det er som altid med Rankin en rigtig stemningsfuld krimi fra nutidens Skotland, hvor afstanden fra de højeste cirkler til den kriminelle underverden syntes forbløffende kort.

Bogdetaljer

Forlag
Klim
Oversætter
Søren K. Barsøe
Faustnummer
51011279
ISBN
9788771293609
Antal sider
397

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer