Bog

Bundet af blodet

Af (
2006
)

Anmeldelse

Bundet af blodet af Ian Rankin

17 jul.06

Ian Rankin har endnu til gode at skrive en dårlig kriminalroman. Med "Bundet af blodet" bekræftes Rankins suveræne evne og position som moderne samfundsfortolker.

En privatskole bliver hjemsted for en tragedie, da en tidligere elitesoldat trænger ind på skolens område og dræber to skoledrenge og sårer en tredje. Soldaten begår herefter selvmord. Der er ingen tvivl om, hvem der gjorde det – kun hvorfor! Her kommer kriminalkommissær John Rebus ind i sagen. 

Han bliver, efter ordre fra højeste sted, tildelt sagen sammen med kollegaen Siobhan Clarke. Rebus har i sin ungdom flirtet med netop militærets eliteenhed SAS, og han står fascineret og undrende over for morderen, der ikke var,  hvad han udgav sig for. 

Det tredje offer – den sårede skoledrengs far - er en højtråbende, indflydelsesrig lokalpolitiker, der med sin bare tilstedeværelse forsinker politiets efterforskning. Var mordene en gal mands handling eller kendte morderen sine ofre? 

Clarke fungerer som chauffør og ekstra hænder for Rebus, der har fået sine hænder slemt forbrændt i en, efter eget udsagn, ulykke hjemme. Pudsigt nok samtidig med, at en kendt kriminel findes død, brændt ihjel. Den afdøde havde gennem længere tid chikaneret Siobhan Clarke, og Rebus havde samme aften, ulykken skete, aflagt manden en visit. Rebus er med andre ord igen landet i fedtefadet.

Ian Rankin kan, som få andre, have flere handlingsforløb kørende parallelt i sine romaner. Han lægger flere brikker på i det puslespil, som beskriver Rebus’ forhold til kollegaen Clarke. Samtidig fortæller han en afsindigt spændende og eminent konstrueret kriminalhistorie med rod i flere aktuelle emner. Som læser føler jeg med John Rebus i hans handle- og tænkemåde, men samtidig undres jeg over hans til tider lidt hovedløse gerninger. Han lever virkelig op til sit navn: Rebus!

"Bundet til blodet" er slet og ret en fremragende roman – underholdende og velskrevet – og pokkers vedkommende. Det er utroligt, at Ian Rankin bare bliver bedre og bedre. Bogen er et oplagt valg til rejsekufferten sydpå eller til strandtasken.

Oversat af Søren K. Barsøe. Klim, 2006. 376 sider. Kr. 399,-

Originally published by Tonny Hornbæk, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Klim
Oversætter
Søren K. Barsøe
Faustnummer
26278422
ISBN
9788779554481
Antal sider
376

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer