Bog

Navn på de døde

Af (
2007
)

Anmeldelse

Navn på de døde af Ian Rankin

28 jan.08

Rankin og Rebus løfter krimigenren til et højere niveau.

Skotske Ian Rankin er med denne udgivelse nået til næstsidste udspil i serien om den lettere alkoholiserede og utilpassede kriminalkommissær John Rebus.
"Navn på de døde" er måske ikke den bedste i Rebus-serien, men stadig så god og spændende at den skal læses.

Der er G-8 topmøde i Edinburgh i juli 2005 og Rebus er blevet bedt om at holde lav profil under mødet - men et parlamentsmedlem bliver fundet død, og det spænder ben for hans overordnedes ønsker. Samtidig dukker nye beviser op i en anden mordsag, der tvinger Rebus til at se i øjnene, at en mulig seriemorder er på spil.

Mordopklaringerne bliver med det politiske topmøde som baggrund en smule besværliggjort, men John Rebus er som han altid har været - en elefant i en porcelænsbutik - han går med andre ord ikke stille med dørene, hvilket naturligvis bemærkes af højerestående autoriteter. Og det har han ikke noget imod.

Trods det at John Rebus er på vej til de 60 år, er han lige så ihærdig og udholdende på jagt efter retfærdighed og gengældelse - til stor fortrydelse for nogle og til nydelse for resten!

"Navn på de døde" tilføjer stadig nyt til fortællingen om den enlige skotte og hans eneste ven, hans kvindelige makker Siobhan Clarke - de to hovedpersoner udgør sammen med den gennemgående humor og rockmusik (som Rankin ikke kan undvære) fundamentet i en uovertruffen serie af velfortalte og samfundsrelevante kriminalromaner.

Der er ingen vej uden om Ian Rankin - og John Rebus.

Oversat af Søren K. Barsøe.Klim, 2007. 434 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Århus : Klim
Faustnummer
27057306
ISBN
9788779551091
Antal sider
434

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer