Bog

Exit music

Af (
2008
)

Anmeldelse

Exit music af Ian Rankin

22 sep.08

Blændende og velskrevet krimi. Ian Rankin holder standarden i den 13. og sidste bog i serien om inspector Rebus.

Edinburgh i november. John Rebus er fyldt 60 år og på vej til pensionen. I den sidste uge af hans arbejdsliv dukker en ny mordsag op.

En kontroversiel russisk digter findes myrdet, banket til døde. Rebus og Siobhan Clarke skal finde morderen. I Edinburgh findes en skare af russiske handelsfolk, men skal morderen findes blandt dem eller blandt skotske topbankfolk, lyrikere, musikere, unge stofmisbrugere eller er det mon gangsteren Cafferty, Rebus gamle følgesvend, der er på spil?

Rebus og Siobhan arbejder sig ufortrødent ind på sagen i kamp med tiden, Siobhan som chef for efterforskningen. Rebus er jo på vej på pension og bliver endda suspenderet de sidste dage. Trods det at han er på vej på pension er han stadig lige ihærdig og udholdende på jagt efter opklaringen. Efterforskningen bliver kompliceret af endnu et mord og et overfald. Rebus arbejder på sin sædvanlige ubehøvlede facon og drikker whisky, tiltrækker kvinder og hører rockmusik. Opklaringen kører i de sidste ti dage af hans arbejdsliv om kap med tiden, men de når det, og Rebus tages til nåde og kan gå af uden suspension, og med æren i behold.

"Exit music" er underholdende, uhyggeligt spændende, samfundsrelevant og meget skotsk. Trist, at vi er nået til vejs ende med Rebus og Siobhan, dukker han mon op som pensioneret arbejdsnarkoman i en ny serie af Rankin, eller stopper Rankin nu, mens legen er god? Bogen er et oplagt valg til de mørke vinteraftener herhjemme eller til rejsekufferten.

Oversat fra engelsk af Søren K. Barsøe efter 'Exit music'. Klim, 2008. 397 sider.

Originally published by Else Marie Cohen, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Klim
Oversætter
Søren K. Barsøe
Faustnummer
27384080
Graphic
Joyce Grosswiler
ISBN
9788779556171
Antal sider
397

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer