Bog

Loke

Af (
2005
)

Anmeldelse

Loke af Robert Rodi og Esad Ribic

20 mar.06

Utrolig flot tegneserie om Loke, som det endelig er lykkedes for at blive konge over Asgård. Kun for at opdage, at der venter ham en grusom skæbne.

'Loke' er den første oversættelse af Robert Rodi til dansk, men jeg håber bestemt ikke, det bliver den sidste. Rodi har nemlig skabt en uhyre interessant historie, hvor vi for første gang ser historien om Loke fra hans eget synspunkt.

Det er lykkedes Loke at vinde magten i Asgård. Han har fanget både Odin, Sif og Thor, og de øvrige guder har underlagt sig hans magt. Lokes drøm er gået i opfyldelse, men snart begynder tvivlen at nage ham, om han nu også skal slå Thor ihjel.

Loke opsøger bl.a. Odin, hvor han praler med, hvad han vil gøre ved Thor. Samtidig får han fortalt sin opfattelse af sin barndom. Hvordan han føler, at Odin blot tog ham til sig for at gøre Thor så meget desto bedre i forhold til sin halvbror. 

Det er dog ikke Odins forsvarstale, der rykker ved Lokes beslutning. Derimod kommer han i besiddelse af en viden, som er svær at bære for enhver. 

Slutningen skal ikke afsløres, men jeg kan dog sige, at den er grum.

Historien bæres flot af Esad Ribics fantastiske tegninger. De er holdt i dæmpede farver og understreger til fulde den dystre baggrund. Der veksles mellem detaljerede streger og mere udflydende billeder. Virkningen er stærk og effektfuld. Her er bestemt en tegner, som både er dygtig og har personlighed.

En af de små sidegevinster i historien er Lokes flash back til barndommen og ungdommen. Her skyder Ribic rammer ind i den store ramme, med billeder som viser situationerne, mens Loke beretter. En fin detalje i en flot historie.

For alle tegneserieelskere – og for dem, der holder af en god historie og flotte billeder.
 

Bogdetaljer

Forlag
G. Floy Studio
Oversætter
Steffen P. Maarup
Faustnummer
26004799
ISBN
9788791630132
Antal sider
100

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer