Bog

Kom aldrig mere tilbage

Af (
2014
)

Anmeldelse

Kom aldrig mere tilbage af Hans Koppel

03 apr.14

En kvinde forsvinder sporløst på vej hjem fra arbejde. Nervepirrende krimi om ondskaben, som hele tiden lurer.

Ylva bor sammen med sin mand Mike og datteren Sanna i en forstad til Helsingborg. De har det godt sammen, men en dag kommer Ylva ikke hjem fra arbejde. Mike og Sanna venter forgæves, og da der er gået mere end et døgn, melder Mike hende savnet hos politiet. Eftersøgningen går snart i gang, men der er ikke nogen, der har set eller ved noget.

Tiden går, og Mike bliver snart den hovedmistænkte i sagen. Alle muligheder bliver vendt og drejet uden resultat. Mikes mor hjælper, hvor hun kan, og også vennerne støtter op om de to forladte. Ingen giver lyd fra sig, selvom nogle gamle venner burde gå til politiet, da de har en fornemmelse af, hvor Ylva er henne. De forbliver tavse, selvom de tilsyneladende ved, at hun er blevet kidnappet og bliver holdt fanget. Ylva selv er skræmt fra vid og sans og kan kun se én udvej, nemlig at adlyde og tage det, som kommer. Det er umuligt at komme ud af fangeskabet.

Koppel har her skrevet en rigtig uhyggelig og nervepirrende krimi. Han holder læseren godt fast, mens man læser og forsøger at forstå. Ondskaben lurer hele tiden, men man har også hele tiden håbet om, at den forsvinder, og alt bliver godt igen. Personbeskrivelsen af især Ylva er fremragende. Man fornemmer hendes angst og afmagt, efterhånden som tiden går, og man ser, hvordan hun resignerer og lader sig kue. Hun mister langsomt drømmen om at gense sin familie, ligesom de også har opgivet håbet. Også hendes mand og barn er meget godt beskrevet, men ikke med samme intensitet. De er jo nødt til at få hverdagen til at køre igen, selv med det store savn.

Omgivelserne er også meget malerisk beskrevet i Ylvas lille aflukke. Man kan se det for sig og føler med hende, når hun bare ligger der i mørket med frygten for næste angreb i tankerne. Koppel indleder de forskellige faser af kidnapningen med psykologiske forklaringer på, hvordan et menneske langsomt mister livsgnisten, når det fratages alt. Det er væmmeligt at følge med i, men giver en god forståelse for menneskesindets mindre sympatiske sider. Hans Koppel er i øvrigt pseudonym for den etablerede svenske forfatter Peter Lidbeck, som har skrevet andre romaner under samme pseudonym. Denne er den første i en planlagt trilogi.

Romanen er nem at læse, sproget er let og ligetil, og plottet er godt udtænkt. Krimien ligger et pænt stykke over gennemsnittet og holder læseren fast fra start til slut.

Bogdetaljer

Forlag
People'sPress
Oversætter
Kamilla Jørgensen
Faustnummer
50973654
Graphic
Imperiet
ISBN
9788771082432
Antal sider
278

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer