Bog

Jeg maler mit liv

Af (
2002
)

Anmeldelse

Jeg maler mit liv af Ester Bock

22 jul.02
Skribent

En biografisk roman om den berømte mexicanske kunstner Frida Kahlo (1907 - 54).  Bogen bygger på biografier og rummer citater fra Frida Kahlos dagbog og breve.

Den indledes med den voldsomme trafikulykke, som Frida Kahlo var involveret i som 18 årig, og som invaliderede hende resten af livet. Som følge heraf blev hendes liv præget af sygdom, spontane aborter og smerter. Hun var igennem mange operationer. Denne skæbne kommer tydeligt til udtryk i hendes billeder, hvor en tredjedel af hendes værker er selvportrætter.

Som 22 årig blev hun gift med den berømte murmaler Diego Rivera, der var godt 20 år ældre. De havde truffet hinanden nogle få år tidligere, hvor hun ville have ham til at bedømme sine billeder. Han opmuntrede hende til at fortsætte, og han støttede hende hele livet i hendes kunstneriske udfoldelser.

De levede i et ægteskab, hvor de var hinanden utro. Efter nogle år blev de skilt og gift igen allerede året efter. Men man er ikke i tvivl om den store betydning, de har haft for hinanden. Frida Kahlo døde som 47 årig i det samme hus, hvor hun blev født.

Ester Bock beskriver tanker og følelser, som falder godt i tråd med Frida Kahlos egne dagbogsoptegnelser. Man får et indblik i en stærk personlighed, der trods mange prøvelser havde en vilje, en god portion humor og som kunne være meget krævende.

Det er ægteskabet, de fysiske lidelser og kunsten, bogen koncentrerer sig om. Derimod kommer det politiske engagement, som også fyldte meget i Frida Kahlos liv, ikke så tydeligt frem. Bogen giver lyst til at se eller gense Frida Kahlos billeder.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
23967510
ISBN
9788759516287
Antal sider
260

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer