Bog

Hypokonderens død

Af (
2014
)

Anmeldelse

Hypokonderens død af Hans Davidsen-Nielsen

27 jun.14

Kan en hypokonder blive syg, eller er det bare noget, han bilder sig ind? Davidsen-Nielsen har skrevet en anderledes krimi, hvor fokus er rykket fra spænding til personbeskrivelse.

Morten Richter er en 47-årig alenefar, der underviser – og burde forske – på universitetet i København. Han har det lidt specielle problem, at hans læge har givet besked om, at de desværre må afbryde deres læge-patient-forhold, da lægen ikke kan gøre mere for Morten. Som hypokonder har Morten ellers været en hyppig gæst i venteværelset – for han må da fejle et eller andet?

Dette bliver det første element i omvæltningen i Mortens liv. Et overfald i metroen får ham også til at tænke i andre baner. For han er sådan set træt af sit arbejde; gider ikke at undervise, og forskningen er gået helt i stå. Så da han ser en kryptisk stillingsannonce fra efterretningstjenesten, skriver han (mest for sjovt) en ansøgning. Skæbnen vil, at han bliver udvalgt til diverse tests og samtaler – og han ender faktisk med at få jobbet!

Dette er en anderledes krimi. Jeg har moret mig meget over at læse om hypokonderen, der i den grad lægger sit liv om. Ja, der gøres en del ud af at beskrive Mortens hypokondri, men på en underholdende måde, så man kommer til at føle med ham – ikke mindst, da han i sit livs store øjeblik finder ud af, at han faktisk er dødssyg! Mortens udvikling mod machomand er også sjov at følge. Sandt at sige fylder spændingsdelen ikke så meget, som Morten selv. Men alt er godt beskrevet på en rablende skør måde, så jeg har nydt at følge Morten på denne hektiske rejse mod det godes kamp mod det onde.

Bogen kan anbefales til dem, der ønsker en anderledes krimi, hvor der ikke er så mange mord – men til gengæld underfundige påhit og en anderledes slutning.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
51040457
ISBN
9788740000597
Antal sider
319

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer