Bog

Ekspatrioterne

Af (
2013
)

Anmeldelse

Ekspatrioterne af Chris Pavone

23 sep.13

En tilsyneladende ganske almindelig kvinde lever i virkeligheden et dobbeltliv, og hendes hemmelighed bliver sværere og sværere at leve med.

Kate Moore er udadtil en ganske almindelig kvinde, hun er gift og har to små drenge. Kates hverdag er fyldt med almindelige problemer: Få økonomien til at hænge sammen, sørge for sine børn og bevare gnisten i parforholdet. Men hun lever et dobbeltliv og har en hemmelighed, som bliver sværere og sværere at leve med. Derfor er hun ikke helt uvillig, da hendes mand vil flytte til Luxemburg for at tage et nyt arbejde, der giver flere penge og mulighed for at rejse.

Snart er hun en helt almindelig hjemmegående husmor, men da et andet amerikansk par flytter til byen, føler hun, at hendes fortid er ved at indhente hende. Er de, hvem de giver sig ud for? Eller vil de tage alt, der betyder noget, fra Kate? Romanen er bygget op omkring to perioder i Kates liv. Størstedelen af romanen foregår i Luxemburg, hvor Kate forsøger at finde ud af, hvad der egentlig foregår, og om hun mon bare er paranoid. Den anden del foregår et par år ude i fremtiden, hvor Kate igen føler, at fortiden er ved at indhente hende – denne gang fra tiden i Luxemburg.

Der klippes frem og tilbage mellem de to perioder. Det kan lyde forvirrende, men det giver faktisk et ekstra lag af spænding. Som læser ved man ikke, hvad der skete i Luxemburg, så der er indbygget to mysterier i bogen: Hvad er det, Kate skjuler for alle, og hvad endte hendes undersøgelser i Luxemburg med?

Slutningen er ganske fascinerende med mange hemmeligheder, som skal afsløres. Så snart et lag er trukket væk, opdager man, at der er et til. Personerne er ikke lige til at gennemskue, og man ved ikke, hvem Kate kan stole på. Er man til hemmeligheder, agentthrillers og til ikke at ane, hvad der egentlig foregår, men med en brændende lyst til at finde ud af det – så er ’Ekspatrioterne’ værd at tage med hjem.

Bogdetaljer

Forlag
Forlaget Punktum
Oversætter
Michael Krefeld
Faustnummer
50699730
Graphic
Koitz animation
ISBN
9788792621856
Antal sider
374

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer