Bog

Desperat flugt

Af (
2013
)

Anmeldelse

Desperat flugt af Allan Jagt

25 okt.13

En stilfærdig ferie i USA ender med at blive en dramatisk flugt gennem flere stater.

Darnella og Sebastian er taget på ferie for at give ægteskabet en sidste chance. Men på turen gennem ørknen i Nevada må de gøre holdt, fordi Darnella skal tisse. Denne tissepause får fatale følger, da Darnella støder på et lig; et lig på en motorcykel, godt dækket af ørkensand. Hun er nysgerrig og samler et visitkort og et usb-stik op. Men inden hun når at undersøge liget yderligere, hiver Sebastian hende væk med begrundelsen, at det skal de ikke blade sig i og, at det er bedst at glemme det hele.

I første omgang følger Darnella sin mand – men da de er indlogeret på det lokale motel, kan hun alligevel ikke styre sin nysgerrighed. Hun finder visitkortet frem, går på internettet og søger på navnet. Denne søgning sætter gang i en større kædereaktion, da navnet er under overvågning af FBI. Så der går ikke mange timer, før ægteparret er jaget vildt.

Herefter følger en ekstremt spændende tur gennem flere stater med både FBI og gangstere lige i hælene på dem. Heldigvis har parret en forbundsfælle i journalisten Jonathan Manning, der ”lugter” en god historie. Ellers må man sige, at det er svært at finde ud af, hvem man kan stole på – for venner kan hurtigt vise sig at blive fjender!

I starten følte jeg, at selvom personbeskrivelserne var gode, mangler jeg mere uddybende beskrivelser af omgivelserne. Dette blev der dog rådet bod på cirka midtvejs, da de kører til Black Stallion Ranch – en ranch, der er så levende beskrevet, at man føler, den folder sig ud for øjnene af en. Wauv, siger jeg bare!

Dette er en helstøbt krimi/thriller, som jeg helt klart kan anbefale til alle, der elsker fart over feltet. Den er velskrevet, og man må sige, at forfatteren virkelig kan sit kram. Her er ikke de typiske klicheer, der har det med at præge genren. Til gengæld er der et usædvanligt plot, der er godt gennemtænkt – men forhåbentlig ikke noget man selv vil komme ud for på en ferie!

Bogdetaljer

Forlag
Skriveforlaget
Faustnummer
29847134
ISBN
9788792888792
Antal sider
297

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer