Bog

Gode naboer

Af (
2011
)

Anmeldelse

Gode naboer af Ryan David Jahn

24 okt.11

Psykologisk og mareridtsagtig thriller om et mord, der ikke burde have fået lov til at ske.

At denne krimi/spændingsroman er baseret på virkelige hændelser gør den ikke mindre uhyggelig! Virkeligheden overgår nemlig ofte fantasien: I 1964 blev den 28-årige Kitty Genovese voldtaget og myrdet udenfor sit hjem i Queens, New York, mens der tilsyneladende var 38 vidner der hørte eller så dele af mordet – og kun én alarmerede politiet, men først da det var for sent og Kitty var død.

Forfatteren har samlet denne historie op og skrevet sin egen version af hvad der kunne være foregået i løbet af den ene nat hvor noget gik helt galt. På en helt igennem dragende måde får han formidlet sit stof så man sidder med hjertet oppe i halsen og tårer i øjnene, mens man forundres over hvordan menneskets sind er skruet sammen. Og hvordan onde mænd kan have blide øjne!

I bogen følger man Katrina Marino den sidste nat i hendes liv fra hun forlader sit arbejde til hun ligger død i gården uden for sin entrédør. Desuden følger man en håndfuld af de mennesker der på den ene eller anden måde var vidne til hendes død – mennesker der har deres eget at kæmpe med i form af ægteskabskriser, eksistentielle kriser samt etiske kriser, mens en ung kvinde kæmper for sit liv lige uden for deres vinduer. Hvordan kunne det gå så galt?

Forfatteren griber fat i de psykologiske mekanismer der sætter ind, når mennesker står over for umiddelbar fare. Katrina (og Kitty) var så uheldige, at deres naboer simpelthen løb fra deres ansva,r og hver især satte deres lid til, at ”det er der nok nogle andre der tager sig af” og ”vi skal jo ikke blokere linjen til politiet”. Og det er jo bemærkelsesværdigt og rystende når man tænker på, at ét menneske, der står overfor et uhyre, finder uanede kræfter til at kæmpe og udvise større tapperhed end 38 mennesker tilsammen der i flok ville kunne kvase dette uhyre!

Hvis man kan tåle at blive rystet i sin grundvold, er læsningen af denne tankevækkende og chokerende bog en god metode dertil.

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Mich Vraa
Faustnummer
28951957
Graphic
Jon Asgeir
ISBN
9788792639721
Antal sider
310

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer