Bog

Frantz kommer op at slås

Af (
2009
)

Anmeldelse

Frantz kommer op at slås af Katrine Marie Guldager

25 sep.19

Humoristisk læsning for de 5-8 årige om Frantz og vennen Karl, som altid kommer op at slås, men alligevel er hinandens bedste venner.

Frantz serien er særdeles morsom for både børn og voksne. Historierne er små genkendelige episoder fra ethvert barns hverdag og tager forskellige temaer og følelser op. Fælles for alle fortællingerne er, at de har fokus på, hvor vigtigt det er at være sig selv og være en god ven, men på en let og ikke-moraliserende måde. Her er ingen løftede pegefingre, og historierne er skrevet i et let og humoristisk tonefald. Frantz bor langt ude på landet på en stor gård sammen med en masse dyr, bl.a. en stor glad gris der hedder Leif. Frantz’ mor er død, og faren får vi ikke rigtig noget at vide om, så han bor helt alene på gården. Det kan godt blive lidt ensomt indimellem. Heldigvis kan Frantz sagtens tale med sin mor, når han savner hende, hun kan nemlig ringe til ham fra himlen.

En dag starter en ny dreng i skolen og ret hurtigt bliver de to bedste venner. Karl er stærk og kommer fra København, og alle børnene er bange for ham, undtagen Frantz. Når de to drenge kommer op at slås, sætter Frantz sig bare på Karl, og så må han overgive sig. Der er nemlig nok af Frantz, så Karl har ikke en chance.

De to drenge kommer næsten hele tiden op at slås, de er virkelig uenige om meget, og Karl er vant til at kunne få sin vilje, fordi de andre børn er bange for ham, men som han ræsonnerer: ”Måske er det også meget rart at have en ven som Frantz. En som ikke bare gør, hvad man siger.”

Begge drenge har begge en tragisk familiebaggrund. Det er ikke noget, der gøres et ret stort nummer ud af i bøgerne, og det bliver hverken sørgeligt eller ubehageligt, blot et lidt trist faktum. Drengenes fædre er begge ikke-eksisterende, Frantz’ mor er død, og Karls mor drikker, så han har ikke lyst til at være derhjemme. Men derudover er begge drenge velfungerende, og især Franz er en glad og tilfreds dreng med en høj følelse af moral og retfærdighed.

Frantz serien består af ni korte historier som kan læses uafhængigt af hinanden. De er velegnede både som højtlæsningsbøger eller til selvlæsning og er målrettet børn i alderen 5-8 år.

Bøgerne er spækket med Rasmus Bregnhøjs sjove og farvestrålende illustrationer, som virkelig understøtter fortællingerne og komplementerer den humoristiske tone.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
27922872
ISBN
9788762657632
Antal sider
50

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer