Bog

Det grønne øje

Af (
1998
)

Anmeldelse

Det grønne øje af Katrine Marie Guldager

05 mar.99

I romanen fortæller Hanna Darting, en midaldrende englænder, om sig selv.

Hun har økonomiske problemer med sit gods, hvor hun opdrætter heste. Ja, måske bliver hun ligefrem nødt til at sælge dem! Hun opsøges af sin ex-mand, Thomas, som vil have deres datter Iris' urne med til Canada, hvor han bor nu. Så skal hun ikke ligge alene, for Hanna påtænker nemlig en rejse til Bahama-øerne, hvor hendes ungdomskæreste og nuværende forlovede, Vincent, skal hen.

Alle disse konkrete forhold omkring kærlighed, tab og død tales der imidlertid uforholdsmæssigt lidt om. I stedet breder omhyggeligt udredte familiehistorier og detaljerede anekdoter sig i romanen. Hanna får med disse historier fortalt noget af alt det, som hun ikke formår at tage konkret fat på. Der sker således en udvikling med hende i romanens forløb, og til sidst kan hun i en lidt(?) mere afklaret tilstand tage af sted til Bahama-øerne og Vincent.

Det er en meget dyb og symbolsk historie med mange lag. Og det er en historie, som måske især appellerer til læsere, som gerne vil læse den samme fortælling flere gange for at komme længere ned i dens betydning.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
22269526
ISBN
9788700342187
Antal sider
189

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer