Bog

Dukkeføreren

Af (
2012
)

Anmeldelse

Dukkeføreren af Paul Harper

19 sep.12

Første del i en ny spændingsserie starter egentlig ud med et ganske fascinerende plot, men det viser sig desværre hurtigt, at historien ikke er ret meget andet end tomme kalorier.

Den mystiske Philip Krey indleder intime og psykologisk manipulerende forhold til to forskellige rige kvinder. Reglerne er enkle: ingen navne og ingen personlige oplysninger, men alligevel virker det, som om han kan gennemskue deres skjulte tanker, lyster og længsler. Det, der startede med at være spændende og pirrende for de to kvinder, bliver som tiden går mere og mere skræmmende.

Begge kvinder benytter den samme psykolog, Vera List, og da hun opdager, at de to kvinder, som ikke kender hinanden, har et forhold til den samme mand, og at nogle af oplysningerne om kvinderne stammer fra hendes journaler, beder hun Marten Fane om hjælp.

Fane har et utal af tråde og kontakter, han kan trække i, og en intens overvågning af Vera Lists kontor sættes i gang. Langsomt får han indkredset den mystiske mand, der opererer under et opdigtet navn. Krey på sin side er tæt på at få succes med sine mystiske planer, og Fane må kæmpe med tiden for at finde en forklaring og redde de to kvinder.

Denne spændingsroman starter egentlig ud med et ganske fascinerende plot, og selvom forfatteren dygtigt bruger alle de obligatoriske spændingstrick med at skifte mellem personerne og lade kapitlerne være ultrakorte, viser det sig desværre hurtigt, at historien ikke er ret meget andet end tomme kalorier. Det hele virker uendeligt forudsigeligt, og så er det grænseløst irriterende, at den tilsyneladende intelligente skurk kan tro, at det samme spil med to forskellige kvinder kan forblive uopdaget. Hans motiver svæver desuden underligt uforklarede i vinden.

Helten, Marten Fane, er skildret unuanceret som den intelligente og ensomme detektiv med en mystisk fortid, og som person virker han egentlig underligt ligegyldig.

De øvrige personer virker ligeså stereotype og uvedkommende og forbliver derfor de rene klichéer.

Bagsideteksten skal nu nok få folk til at læse og købe bogen. Selvom forfatteren under sit rigtige navn angiveligt skulle have skrevet mange bøger, og der sågar også er udkommet flere bind om Marten Fane på engelsk, så tvivler jeg nu på, at man efter at have læst første bind i serien vil kaste sig jublende over flere.

Bogdetaljer

Forlag
Punktum
Oversætter
Marie Kopp
Faustnummer
29562520
Graphic
Stoltze Design
ISBN
9788792621580
Antal sider
365

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer