Bog

De farlige

Af (
2008
)

Anmeldelse

De farlige af Joss Whedon

05 maj.08

Makkerparret Whedon og Cassaday fortsætter deres meget roste nyfortolkning af X-men sagaen i dette andet hardcoverbind på dansk.

 X-men er en superhelte-tegneserie der har eksisteret i mange år og med mange forskellige medlemmer.

I nærværende historie, en direkte fortsættelse af begivenhederne i "Astonishing X-men: De privilegerede", har X-men erfaret at væsener fra en fremmed planet Breakworld er blevet overbeviste om at deres planet vil blive ødelagt af en mutant – oven i købet af en af X-men. Disse væsener forsøger nu selvsagt at slå alle mutanter ihjel for at imødekomme denne trussel, og i deres bestræbelser får de tilmed hjælp fra jorden.

X-men må virkelig tage alle midler og evner i brug for at overleve, men kampen synes endnu mere umulig og farlig når de ikke en gang kan stole på hinanden.

Bortset fra at det som sædvanlig er en særdeles snirklet og indviklet handling, som gør det ovenud vanskeligt at referere historien mere præcist, skal der ikke røbes mere her, men jeg kan godt love en ganske særlig oplevelse.

Jeg har aldrig lagt skjul på at X-men altid har været mine yndlingsfigurer blandt alle tegneserierne, og dette nye album skuffer bestemt ikke mine forventninger.

Tekstforfatteren Joss Whedon som man bl.a. vil kende fra Tv-serierne Buffy og Angel, har igen skabt en spændende og vedkommende historie, og tegneren John Cassaday supplerer på strålende vis med eksplosive og sine steder særdeles smukke grafik.

I disse år taler man ret så meget om den opblomstrende Graphic Novel, og selvom der blandt disse sagtens kan findes flere perler, så må jeg dog samtidig indrømme at der for mig ikke findes noget bedre end en rigtig god og veltegnet superhelte-serie.

Og en sådan én har vi altså her.

Oversat fra amerikansk af Tue Gaston  efter 'Dangerous'. G. Floy Studio, 2008. Ca. 160 sider.

Bogdetaljer

Secondary title
Astonishing X-men
Forlag
G. Floy Studio
Oversætter
Tue Gaston
Faustnummer
27407900
Graphic
Laura Martin
ISBN
9788791630477
Antal sider
160

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer