Bog

Til evig tid

Af (
2010
)

Anmeldelse

Til evig tid af Craig Russell

27 apr.10

”Fortidens skygger” kunne have været en passende undertitel til denne spændende krimi der kommer vidt omkring emner som reinkarnation, arkæologi og tyske aktivistgrupper.

I Craig Russells tredje krimi om kriminalhauptkommissar Jan Fabel bliver man igen kastet ud i en eventyrligt spændende intrige garneret med interessante persontegninger og forfatterens tæft for historiske anekdoter.

Mordene på to offentligt kendte personer sender Hamburgs politi på jagt efter en morder der ikke blot er gal, men også lider af en ufattelig hævntørst. Der er i første omgang ikke noget umiddelbart bånd mellem de to mænd ud over at de har mødt døden på nøjagtig samme måde. Gerningsmanden får nemlig hurtigt tilnavnet ”Frisøren fra Hamburg”, da han skalperer sine ofre og udelukkende efterlader sig et enkelt rødt hår som eneste spor. Politiet arbejder mod tiden for at finde ud af sammenhængen og lidt efter lidt optrevles en sag der har rødder 20 år tilbage og involverer en venstreradikal aktivistgruppe. Og ”Frisøren” har langt fra fået slukket sin tørst for hævn.

Forfatteren er skotte, men har en brændende interesse for tysk sprog og historie, hvilket man klart fornemmer i alle hans bøger. I denne får man en lille lektion i Tysklands fortid som arnested for diverse aktivistgrupper centreret omkring RAF (Rote Armée Fraktion) der hovedsaligt beskæftigede sig med terrorvirksomhed og kidnapning. Derudover rundes så forskellige emner som reinkarnation, menneskehandel og arkæologi.

Denne sag kommer til at berøre Fabel på flere planer og man møder en mere tilbageskuende og selvransagende mand end i de to forrige bøger. Og denne selvransagelse medfører et afgørende vendepunkt for vores hovedperson, personligt som professionelt.

Det er måske ikke den mest neglebidende krimi jeg har læst, men den fungerer og er hurtigt læst, så den kan anbefales til alle, også de mere sarte sjæle.

Bogdetaljer

Forlag
Hovedland
Oversætter
Bente Møller Sørensen
Faustnummer
28194307
Graphic
Svetlana Makarenko
ISBN
9788770701723
Antal sider
350

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer