Profil
AfMads Damsø

Medlem i

5 år 1 måned
Forfatter til to romaner.

Den nyeste hedder 'Solitaire' (30. januar 2021) og tager udgangspunkt i det paradoksale faktum, at de sociale medier er årsag til, at mennesker bliver ensomme. Folk bliver deprimerede af at spejle de grå hverdage i glansbillederne fra deres omgangskreds. Men hvordan skal man komme denne følelse til livs, når man altid og hele tiden skal stå til rådighed og følge med?

Hovedpersonen beslutter sig for at hive stikket og undersøge en alternativ behandlingsform, hvor han frivilligt går i isolation i en bunker i et helt år. Håbet er, at han ved at udsætte sig selv for ekstrem ensomhed i sidste ende bliver i stand til at genfinde lysten til at indgå i det digitale samfund.

Sådan sælger hovedpersonen sin idé til en TV-station, der selvfølgelig indvilger i at lave hans særlige eksperiment til et realityprogram, hvor alle kan følge med. Hvad hovedpersonen imidlertid har undladt at fortælle er, at han har en kæreste derhjemme, og at flugten ind i bunkerens mørke er den sidste mulighed for at redde sit vanskelige forhold.

Solitaire er således en udveksling af 730 postkort, der tager os helt ind i den intime kerne af en relation, hvor miskommunikation og afsløringer af sprængfarlige hemmeligheder får det til at slå gnister, der kaster lys over en indædt kamp for kærligheden.

Min debutroman hedder 'Hvis dette er en lakridspibe' (2019), og handler om en ung mand, der tager til Hvide Sande på den jyske vestkyst for at agere ghostwriter på en døende fiskers selvbiografi. Men fiskeren modarbejder skribenten, der tvinges til en langvarig venten i den trøstesløse by, hvor end ikke et heftigt indtag af lakridspiber foran torsketanken på det lokale fiskerimuseum synes at bære meget lindring med sig. Men det hele kan måske reddes af fiskerens barnebarn, Ditte, der er klædt ud som geisha og desuden har en mani med at slå sin tamagotchi ihjel.

Jeg er bosat i Aarhus, hvor jeg i skrivende stund arbejder på min tredje roman. Mere om den en anden god gang. Ved siden af min forfatterkarriere er jeg skribent og anmelder hos Litteratursiden. Og så er jeg cand.mag. i litteraturhistorie med et sidefag i journalistisk formidling.

Anmeldelser af Mads Damsø

Pio

I Kristian Himmelstrups romanbiografi fremstår socialdemokratiets fader Louis Pio som både visionær pioner, fantast og forræder.

Helvede

Loes nye roman er en satans underholdende historie, der på godt og ondt fremstiller betingelserne ved at indlade sig på et kæresteforhold til mørkets fyrste. 

Indhold af Mads Damsø