Logo
Bogliste

Pulitzerprisen

Pulitzerprisen betragtes som en af de mest prestigefyldte priser i USA.

Pulitzerprisen i fiktion hylder årligt amerikanske forfattere. Prisen har en lang historie med anerkendelse af litterære mesterværker, der har beriget den globale litteratur. Hernan Diaz og Barbara Kingsolver vandt sidste år. Læs mere vinderne her.
 

The Pulitzer Prize

Det er en amerikansk journalistik-, litteratur- og musikpris, der uddeles årligt. Prisen, der administreres af Columbia University i New York City, blev grundlagt af den ungarsk-amerikanske journalist og avisudgiver Joseph Pulitzer, og blev første gang uddelt i 1917.

Fra Harper Lees Dræb ikke en sangfugl til Colson Whiteheads Drengene fra Nickel og Den underjordiske jernbane har Pulitzerprisen for fiktion løftet værker, der udforsker samfundets kompleksitet, menneskelig erfaring og kreativitetens rige mangfoldighed.

Bøger på listen

Tillid

Hernan Diaz

Hernan Diaz har skrevet en bemærkelsesværdig og fængende roman om eliten i de brølende 20’ere og under Den Store Depression. 

Demon Copperhead

Barbara Kingsolver

Storslået amerikansk dannelsesroman om en ukuelig dreng, der kæmper en hård kamp for at overkomme livet. 

Drengene fra Nickel

Colson Whitehead

Ubærlig og nødvendig bog om tiden omkring borgerrettighedsbevægelsens start. Colson Whitehead er en stor stilist og har skrevet endnu et mesterværk.

Den underjordiske jernbane

Colson Whitehead

Der er skrevet meget om slaveriets grusomme historie, men sjældent så litterært vellykket og medrivende som i denne roman. 

Vinder af Pulitzerprisen 2017.

Alt det lys vi ikke ser

Anthony Doerr

Har du hørt, at 'Alt det lys vi ikke ser' af Anthony Doerr bliver til en miniserie på Netflix i november?

Stillidsen

Donna Tartt

'Stillidsen' er et berømt renæssancemaleri, som på mange måder er hovedpersonen i denne mageløse fortælling om en ung mands dannelse - og om kunstens betydning i vores liv.

Vinder af Pulitzerprisen 2014

De stjålne liv

Adam Johnson

I grotesk grad er man i Nordkorea ikke et selvstændigt individ. Nej, man er den til enhver til gældende historie om sig selv, og skifter den, skifter man med! Og historien defineres af staten!

Vinder af Pulitzerprisen 2013.

Tæskeholdet banker på

Jennifer Egan

Jennifer Egans Tæskeholdet banker på er en samtidspromenade i litterær coolness med fortiden som en mere autentisk lort.

Vinder af Pulitzerprisen 2011.

De små ting

Paul Harding

’De små ting’ er stor og vidunderligt god litteratur om en mand, der på sit dødsleje hallucinerer - om sit eget liv, om sine urværker – og om generationerne før ham selv.

Vinder af Pulitzerprisen 2010.

Olive Kitteridge

Elizabeth Strout

Olive er pensioneret skolelærer fra Maine, New England, hun er kantet og typen der skånselsløst smækker sandheden i hovedet på dig. Du vil elske hende!

 

Oscar Wao & hans korte og forunderlige liv

Junot Díaz

Fukú, familie, fedme og flammende kærlighed – det er nogen af ingredienserne i denne fantastiske roman om sammenstødet mellem to kulturer.

Vinder af Pulitzerprisen 2008.

Vejen

Cormac McCarthy

Den Pulitzer-vindende forfatter Cormac McCarthy er død. Hans mest kendte værk er 'Vejen', der blev filmatiseret i 2009 under titlen 'The Road'. 

 

Gilead

Marilynne Robinson

Marilynne Robinsons 'Gilead' er en åben fremlæggelse af det iturevne amerikanske hjerte med borgerkrig, raceopgør, tilgivelse, tro og tab af tro.

Den kendte verden

Edward P. Jones

Glæd dig, for der venter dig en stor læseoplevelse i ’Den kendte verden’ – en fantastisk velskrevet roman om slaveriet i Virginia.

Vinder af the International DUBLIN Literary Award 2005 og vinder af Pulitzerprisen 2004.

Middlesex

Jeffrey Eugenides

En stor betagende græsk-amerikansk roman med mange ansigter. Vinder af Pulitzerprisen 2003.

Empire Falls

Richard Russo

Storladen saga om livet i en mindre amerikansk by. Livet er ikke hvad det har været i den fiktive by Empire Falls, der tidligere var et blomstrende industrieventyr.

Den utrolige historie om Kavalier & Clay

Michael Chabon

I 1939 finder den unge jøde Joe Kavalier vej til New York, hvor han og fætteren Clay slår igennem som tegneserieskabere. Interessant og krævende historie om at skabe sig en ny tilværelse.

Vinder af Pulitzerprisen 2001.

Tolken

Jhumpa Lahiri

'Tolken' består af 9 noveller og er Jhumpa Lahiri's debutbog, og det er ikke ofte man møder en debutant der modtager Pulitzerprisen (2000), USA's mest eftertragtede bogpris.

Vinder af Pulitzerprisen 2000.

Dræb ikke en sangfugl

Harper Lee

Mageløs, rørende og empatisk klassiker som fik skelsættende betydning i kampen mod racisme i USA.

Originaludgave: 1960