Bog

Ind i labyrinten

Af (
2014
)

Anmeldelse

Ind i labyrinten af Sigge Eklund

17 dec.14

Interessant psykologisk spændingsroman med inspiration hentet fra sagen om den britiske pige, Madeleine McCann, der forsvandt under en ferie i 2007.

Pige forsvundet fra sit hjem. Forældrepar efterlader deres 11-årige datter alene hjemme for at tage ud at spise på restaurant. Forældrene, som er henholdsvis psykolog og forlagsredaktør, efterlod den syge datter alene hjemme ved 20.30-tiden for at indtage en middag på en nærliggende restaurant. Faderen er mistænkt i forbindelse med datterens forsvinden.

Lyder det som en overskrift fra en avis? Det kunne det nemt være, men det er altså omdrejningspunktet i den svenske spændingsroman Ind i labyrinten. Bogen er mere en psykologisk spændingsroman end en egentlig krimi. Der er måske - måske ikke - blevet begået en forbrydelse, og nogen politimæssig efterforskning er der ikke at finde i romanen.

Romanen er sat sammen af fire forskellige fortællevinkler - to af dem er den forsvundne piges forældre, de andre to er faderens arbejdskollega og dennes kæreste. Langsomt men sikkert kortlægges deres indbyrdes relationer og tiden før og efter pigens forsvinden. Livshistorier rulles ud, vikles ind i hinanden og forklarer handlinger og reaktioner.

Det er interessant at se begivenhederne fra én synsvinkel, som senere bliver uddybet eller forandret af at blive fortalt ud fra en anden persons synsvinkel. Det er meget fermt skruet sammen af forfatteren. Det er en roman, hvor psykologien spiller en stor rolle og bruges til at forklare og måske opklare pigens forsvinden. Specielt spændende og fremragende skrevet er de psykologiske portrætter, der gives af personerne.

Opstarten af romanen er lidt træg, men man bliver så rigeligt belønnet senere hen, når brikkerne begynder at falde på plads. Ind i labyrinten er velskrevet (og veltænkt) og indfanger sin læser langsomt men sikkert. Det er først på de allersidste sider, det opklares, hvad der er sket, efter at mistanken har kastet sin lange skygge over mange af personerne.

Sigge Eklund har skrevet en spændende, nærværende og anderledes psykologisk roman med et interessant plot, som varmt kan anbefales!

Originally published by Bettina Schnegelsberg-Laursen, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Politikens Forlag
Oversætter
Karen Fastrup
Faustnummer
51278720
ISBN
9788740016291
Antal sider
311

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer