Bog

Velkommen til festen

Af (
2011
)

Anmeldelse

Velkommen til festen af Niccolò Ammaniti

22 jul.11

”Velkommen til Paradis på jord. Velkommen til Villa Ada. Hold godt fast. En, to, tre afgang.”

Satirisk roman om Italien – kan den fange mig? Ja, i den grad. Selv om jeg mest kender det moderne Italien fra alle historierne om Berlusconis politik og udsvævelser, havde jeg ingen problemer med at lade mig opsluge af beskrivelsen af århundredes fest i Villa Ada.

Den hovedrige og skruppelløse ejendomsspekulant Berlusc.. jeg mener Sasa Chiatti har købt hele Villa Ada, som er en af Roms berømte parker. Han har spenderet ufattelig mange penge på at sætte den i stand – og lukke den af for offentligheden – og nu skal det fejres med en gigantisk fest.

De er der alle sammen – alle VIP’erne: skuespillere, modefolk, kunstnere, politikere, overklassen – ingen tør gå glip af denne enestående mulighed for at vise sig frem for hinanden og for medierne.

Hovedpersonen er den lettere afdankede forfatter Fabrizio Ciba, som ikke rigtig kan komme i gang med sin nye roman. Han deltager kun i festen for senere at kunne skrive om den – det siger han i hvert fald til sig selv.

Derudover er den de fire medlemmer af satansekten Abaddons Uhyrer, som er hyret som tjenestefolk. Lederen, som til daglig er chef for Tyrolerafdelingen i svigerfaderens møbelhus, har en plan. De skal kidnappe en berømt sangerinde og dræbe hende. Og der er også en flok russiske atleter, som er hoppet af under de olympiske lege i Rom i 1960.

Det er ikke for meget at sige, at alt det der kan gå galt går galt, og festen ender i ragnarok, kun Fabrizia Ciba formår at udnytte den til egen fordel.

Vinderne er også indbyggerne i Rom, for efter den frygtelige nat, blev Villa Ada igen kommunal og åben for alle. En vigtig pointe, tror jeg.

Niccolò Ammaiti er en af Italiens mest læste forfattere, på dansk er der to romaner mere: ’Jeg er ikke bange’, 2004 og ’På herrens mark’, 2009.  De er nu på min liste over bøger, jeg vil læse.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Cecilia Jakobsen
Faustnummer
28844719
Graphic
Harvey Macaulay/ Imperiet
ISBN
9788702093483
Antal sider
325

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer