Bog

Formørkelse

Af (
2009
)

Anmeldelse

Formørkelse af Stephenie Meyer

14 sep.09

Unge piger, glæd jer! For nu kommer endelig tredje bind af Stephenie Meyers  vampyr-saga "Twilight", eller som den hedder på dansk ”Tusmørke-serien”.

I dette tredje bind af den voldsomt populære serie om pigen Bella og hendes vampyr-kæreste Edward bygger handlingen på forberedelsen til den ultimative kamp, men undervejs samles der også sammen på trådene fra de to foregående bind.

Bella er splittet. Hun er lykkelig fordi hun nu endelig har fået sin Edward, men samtidig er hun ulykkelig over at det går ud over hendes venskab med Jacob. Jacob er varulv, og historisk set har varulve og vampyrer altid ligget i krig. Det bliver ikke bedre af at Jacob fortæller Bella at han er forelsket i hende og er villig til at gå langt for at vinde hendes kærlighed.

Bella vakler mellem sine to mænd, det er et svært valg hun står overfor. Men selv om hun elsker Jacob, ved hun at det eneste hun kan gøre er at blive vampyr og gifte sig med Edward, for hun kan ikke leve uden ham.

Mens Bella bekymrer sig om kærligheden, trappes der op til kamp. Fjender nærmer sig, og Bellas liv er i fare så længe hun er menneskelig.  Denne kamp viser sig at være til gavn, i den forstand at varulvene tilbyder vampyrerne deres hjælp for at beskytte Bella, og endelig samarbejder de to rivaliserende grupper.

Dette er en roman jeg især vil anbefale store piger og unge kvinder. Den handler om vampyrer, kærlighed men bestemt også om overgangen fra ung pige til voksen. Romanen igennem kæmper Bella med sine menneskelige lyster, og hun forsøger igen og igen at få Edward til at overgive sig.  Edward er for det første bange for at skade hende, men han er også en gentleman fra 1800-tallet, der kræver at tingene skal komme i den rigtige rækkefølge, og derfor skal de giftes først. Lidt pudsigt for unge kvinder i dag, men samtidig også meget romantisk.

Hvis man ikke har læst de to foregående bind af serien, skal man ikke begynde hér. Bogen starter midt i dramaet, og der bliver ikke samlet op på de foregående titler. Slutningen vil jeg ikke afsløre her, men jeg kan sige så meget, som at jeg allerede glæder mig til fjerde del!

Bogdetaljer

Secondary title
Tusmørke-serien
Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Tina Schmidt
Faustnummer
92203115
Graphic
Gail Doobinin
ISBN
9788711435878
Antal sider
684

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer