Bog

Ulvevilderen

Af (
2019
)

Anmeldelse

Ulvevilderen Katherine Rundell

22 sep.19
AfPia Bechmann
Skribent

Magisk fortælling om ulve, oprør og russisk revolution i et eventyrligt vinterlandskab.

Feodora bor midt i de russiske skove sammen med sin mor, som er ulvevilder. Ulvevilderens opgave er at lære tæmmede ulve at klare sig selv og genfinde deres vildskab, så de kan overleve i naturen. En dag tropper soldater op ved Feodoras hytter og truer med at dræbe ulvene under påskud af, at selvsamme ulve har nedslagtet Zarens dyr. I virkeligheden er påskuddet en mulighed for at få Feodoras mor til at underkaste sig hæren og dens tyranniske general, men mores oprør får fatale konsekvenser, og Feodora må flygte dybt ind i skoven sammen med sine elskede ulve.

Katherine Rundell er en meget dygtig prisvindende fortæller, som med sine barske, men håbefulde historier skaber tryllebindende universer, hvor børn møder modgang og vokser sig stærke som et bevis for, at mod findes i alle størrelser og former.

Som i Den opdagelsesrejsende venter der hovedpersonen en hovedkulds rejse ud i det ukendte, hvor venner dukker op, når man har allermest brug for det, og hvor naturen og dens utæmmede kraft danner en helt unik ramme om fortællingen.

Der findes ikke mange børnebøger, der fortæller om den russiske revolution eller foregår i den russiske vildmark, men her er altså en oplagt mulighed for at mærke historiens vingesus og føle samhørigheden mellem Feodora og hendes ulve, når de begiver sig ud på deres mission for frihed og lighed.

Bogdetaljer

Forlag
Loxodonta
Oversætter
Steffen Rayburn-Maarup
Faustnummer
46988647
ISBN
9788792849403
Antal sider
275

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser