Bog

Søster og bror

Af (
2004
)

Anmeldelse

Søster og bror af Joanna Trollope

21 sep.04

Gedigen engelsk underholdningsroman om søskendeparret Nathalie og David, der som helt små er blevet adopteret af den samme familie og nu som voksne opsporer deres rødder.

Joanna Trollope har også i Danmark en stor læserskare, og hendes nyeste roman ”Søster og bror” lever helt op til standarden. Det er en ægte og gedigen underholdningsroman af den rigtige, engelske slags.

Temaet er adoption og kærlighed. Hovedpersonerne er søskendeparret Nathalie og David, der begge som helt små er blevet adopteret af det samme forældrepar. De er født af to forskellige mødre, de er altså ikke biologiske søskende. Det har tilsyneladende aldrig gennem deres opvækst været noget problem for nogen af dem, at de var adoptivbørn, snarere tværtimod, de har altid følt sig som ”udvalgte”.

Handlingen sættes i gang, da de som voksne – begge lever i parforhold og har børn – ønsker at opspore og træffe deres ”rigtige” forældre.

Mens de leder, giver forfatteren en flot beskrivelse af deres respektive ægtefællers arbejdspladser og det liv, der leves der.

Trollope beskriver med stor psykologisk indsigt, hvad den søgen og de møder, den medfører, betyder for dem selv, deres ægtefæller, deres børn, for adoptivforældrene – men også for de ”rigtige” mødre og deres familier. Selvransagelsen er stor, problemerne står i kø, ingenting er mere som det var, nogen bliver ulykkelige, børnene bliver bange og umulige, utroskab og svigt bliver et sidetema. Men Trollope ville jo ikke være Trollope, hvis det ikke også her lykkedes at samle trådene på en troværdig og skarpsindig måde.

Joanna Trollope er også i denne roman i stand til at holde mange bolde i luften på en ret ukompliceret måde. Bogen er nem at læse, sproget flyder flot, og der er masser af identifikationsmuligheder i persongalleriet.

Oversat af Vibeke Houstrup. Lindhardt og Ringhof, 2004. 342 sider. Kr 299,-

Anbefalingen af Giftes med elskerinden
Anbefalingen af Mændene og pigerne

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
25112938
ISBN
9788759521861
Antal sider
342

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer