Bog

Nye forhold

Af (
2006
)

Anmeldelse

Nye forhold af Joanna Trollope

12 jun.06

En familie med problemer – små som store – på vej til at blive voksne og selvstændige. Men hvornår er man voksen nok til at stå på egne ben?

Edie, romanens hovedperson, som er mor til tre, kommer ud i sit livs hidtil største krise, da det sidste barn flytter hjemmefra. Hun har svært ved at finde ud af, hvilken rolle hun nu skal spille i livet. Hun finder livet så meningsløst nu, hvor hun ikke længere er begravet i skoletasker og madpakker. 

Hendes mand Russell glæder sig derimod til at få sin kone tilbage, han forsøger at muntre hende op og er meget forstående. Han hjælper hende lidt på vej ved at foreslå, at hun begynder at arbejde som skuespiller igen. Hun er heldig og får en hovedrolle i Ibsens ”Gengangere”, hvilket kan ses som kontrast til den situation, der efterfølgende opstår.

Nu har hun endelig noget andet at tænke på og har ikke så meget tid til at savne sine børn.

Men ak og ve. Inden hun får set sig om, kommer børnene hjem at bo igen. Blot for en periode. Da de alle har hver deres problemer at slås med, stiller de helt urimelige krav især til deres mor, f.eks. forventer de, at hun tager sig af alt det huslige arbejde, som hun altid har gjort. Så der bliver lidt murren i krogene hist og her.

Tingene retter sig dog op efterhånden, og de bliver alle mere bevidste om selv at tage ansvar for sit liv og finde løsninger på de genvordigheder, livet byder på.

Romanen er velskrevet og nem at forstå. Den har gode personbeskrivelser med fokus på moderen, alligevel er der mange forskellige synsvinkler på personerne. Også miljøbeskrivelsen er god. En roman, som sagtens kan læses mere end en gang.

Oversat af Vibeke Houstrup. Lindhardt og Ringhof, 2006. 365 sider. Kr 299,-

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Vibeke Houstrup
Faustnummer
26195489
ISBN
9788759526149
Antal sider
365

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer