Bog

Heksens storm - pigen fra Månehøjen

Af (
2020
)

Anmeldelse

Heksens storm - pigen fra Månehøjen af Lene Krog

22 jun.20

Den gode gedigne fantasy-serie mister ikke pusten i andet bind, der bygger fint videre på det overordnede plot.

Lene Krog debuterede med det første bind i serien, som fik ganske pæne anmeldelser, og også i dette andet bind holder hun det gode niveau.
Der er tale om traditionel fantasy i et middelalderunivers og med den sædvanlige kamp mellem det gode og det onde, men Krog formår at give sin historie nye vinkler og temaer med sit fokus på hekse, folk med magiske evner og særdeles aktive guder og gudinder.

Historien er sprogligt let at gå til, omend det overordnede plot i dette bind bestemt ikke er blevet nemmere at få has på, og læseren må vente på sidste del for at få alle trådene på plads. Lene Krog har med sin serie  tilskrevet sig en velfortjent plads blandt alle de mange nye unge danske fantasyforfattere.

Krigen mod den selvbestaltede leder Vidar Baltzer og hans hær af Grå er vundet, men heksen Caris Bellis er undsluppet. Hun har ved hjælp af en gammel bog erhvervet sig en række magiske egenskaber fra de såkaldte marlinger (Folk med magiske egenskaber), og hun mangler nu kun en enkelt for at få opfyldt sit mål. Og så vil hun have hævn - Hævn over Aia, der dræbte hendes mand.
Samtidig er Merian, Leander og Aia i hælene på Caris for at få hende stoppet, men de har hver især deres egene planer for, hvordan det skal gøres. Leander vil benytte et magisk våben – Merian vil prøve at finde frem til den sidste marling før Caris, og Aia, der stadig lider af hukommelsestab, kæmper for at kunne huske og få sine magiske evner tilbage. Alle tre sætter kursen mod Sorteskoven, hvor hekseklanerne samles for at hjælpe Aia.

Forfatteren har fortsat fint styr på sit overordnede plot, om end man som læser udfordres endnu mere i dette bind, fordi historien lige pludselig tager en overraskende drejning og lader handlingen foregå et par år tidligere. Ellers er der fortsat både spænding, action og lidt kærlighed i historien, og det eneste man måske kan savne lidt i dette bind, er den humor og sarkasme, der fungerede så fint i første bind. Fokus er som sidst på skiftet mellem de tre hovedpersoner, og det må siges at fungere perfekt.

Det skal blive spændende at se, hvad det hele ender med, når bind tre udkommer engang til næste år.

Bogdetaljer

Forlag
Ulven og Uglen
Faustnummer
48404227
ISBN
9788793349537
Antal sider
409

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer