Bog

Ælle bælle børnehave : historier om at gå i børnehave

Af (
2021
)

Anmeldelse

Ælle bælle børnehave

16 jun.21

Kom med i børnehave og oplev både gode og svære dage i en samling af udvalgte historier, der giver mulighed for samtaler om helt almindelige institutionshverdage.

Vi kender dem allerede fra en lang række børnebøger - Willi, Betty, Villads, Kamma, Magda, Otto, Frede og Selma. De populære figurer er nu samlet i en bog om at gå i børnehave, og bag de ni historier står anerkendte børnebogsforfattere og -illustratorer som Alberte Winding, Kirsten Sonne Harrild, Anne Sofie Hammer, Lars Daneskov, Rasmus Bregnhøi og Charlotte Pardi. Fælles for de udvalgte tekster er desuden, at de i forvejen er udgivet som selvstændige billed- og højtlæsningsbøger.

Det er skelsættende at skulle begynde i børnehave og at læse historier om emnet kan hjælpe både børn og forældre med at forberede sig på det. Samlingen her skildrer genkendelige scenarier fra de fleste børnehavebørns hverdag - både når det gælder de daglige aktiviteter, faste rutiner og udflugter, men også de små og store udfordringer, som børnehavelivet kan byde på.

Der er historier om lige at være begyndt i børnehave, men også om at være en af de store i førskolegruppen. I ’Willis bedste ven’ hører man f.eks. om, hvordan Willi får nye venner efter at være startet i børnehave, mens et uddrag fra ’Villads fra Valby’ fortæller om de ældste børnehavebørns hverdag. Derimellem er der også historier om trælse morgener, hvor Kamma er sur og alting går skævt, og hvor Frede ikke gider være i børnehaven, samt historier om de konflikter og udfordringer, der kan opstå, når man skal være flere sammen, deles om tingene eller vente på tur.

’Ælle bælle børnehave’ er oplagt at bruge til oplæsning både i daginstitutioner og i hjem med børn, der skal begynde eller allerede går i børnehave.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
39021749
ISBN
9788702314977
Antal sider
164

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer