Bog

Kaptajn Alatriste

Af (
1998
)

Anmeldelse

Kaptajn Alatriste af Arturo Pérez-Reverte

31 jul.06
Skribent

Farverig, humoristisk roman om den fattige kaptajn Alatriste i 1600-tallets Madrid, der får et velbetalt tilbud om at blive lejemorder...  mættet med histo

Farverig, humoristisk roman om den fattige kaptajn Alatriste i 1600-tallets Madrid, der får et velbetalt tilbud om at blive lejemorder...  mættet med historiske oplysninger fra renæssancetidens Spanien og med alt hvad hjertet begærer af fægtekampe, intriger og kærlighed.

Kan du lide romaner som ”De tre musketerer” og ”Don Quijote”, vil du elske denne roman af den spanske forfatter Arturo Pérez-Reverte. Den har det hele: fægtekampe, intriger og kærlighed.

Arturo Pérez-Reverte er født i 1951 i Cartegena i Spanien. Han er egentlig uddannet journalist, hvad der præger hans forfatterskab. Han laver altid en grundig research, inden han går i gang med sine bøger.

Dette gælder også i denne bog. Man mærker tydeligt, at han har sat sig grundigt ind i, hvordan det historiske Madrid ser ud omkring begyndelsen og midten af 1600.

Bogens fortæller er drengen Inigo, hvis afdøde far kæmpede i Flandern sammen med Kaptajn Alatriste. Kaptajnen har derfor sat sig for, at han vil opdrage denne usædvanlige dreng og lære ham lidt om livet.

Bogens gennemgående tema handler om, at Alatriste skal overfalde to englændere, der netop er på vej til hovedstaden. Formålet med rejsen er i begyndelsen ikke helt klar, men senere viser det sig, at de to englændere er den engelske kronprins og dennes bedste ven. Kronprinsen skal indgå ægteskab med en fornem spansk pige. Skal Alatriste myrde de to englændere, som han har fået besked på? Eller skal han lade dem gå fri og derved selv komme i fare?

Det bølger frem og tilbage i bogen. Nogle gange opholder vi os på gaderne i Madrid, nogle gange i nærheden af kongeslottet. Vi mærker også kirkens mægtige indflydelse på begivenhederne.  Et af bogens højdepunkter er en teaterscene på et berømt teater midt i Madrid. Midt under opførelsen af et teaterstykke, som kongen og dronningen overværer, kommer det til et mægtigt håndgemæng med Kaptajn Alatriste som hovedperson. Endnu engang bliver han trukket ind i en voldsom og blodig fægtekamp og bliver reddet! Men af hvem?

Bogen er farverig, humoristisk og mættet med historiske oplysninger fra renæssancetidens Spanien. Man mærker tydeligt, at forfatteren har sat sig ind i det miljø, der skildres i bogen. Det er en af de bedste bøger, Arturo Pérez-Reverte har skrevet. 

Oversat fra spansk af Hans H. Rasmussen efter 'El capitán Alatriste'. Originaludgave 1996. Centrum, 1998.  199 sider


Bogen er 1.del af en serie, men kan sagtens læses som en selvstændig roman. De øvrige bøger i denne serie er: ”I inkvisitionens kløer”, ”Solen over Breda”, ”Kongens guld” og ”Kavaleren med den gule vams”.

Bogdetaljer

Forlag
Centrum
Faustnummer
22277847
ISBN
9788758311128
Antal sider
199

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer