Bog

Jysk Fitness

Af (
2004
)

Anmeldelse

Jysk Fitness af Robert Zola Christensen

08 jan.05
AfPernille Lisborg
Skribent

Hvad er Jylland ud over øde motorveje, fluer og stanken af gylle? Og er alle københavnere overfladiske "hurtigtsnakkere", der tror, kød og æg stammer fra supermarkedets kølediske?
Kenneth Kirkholt er københavneren, der kommer til Jylland for at arbejde som regnskabsansvarlig i motionscentret Jysk Fitness i Kolding. Egentlig bryder Kenneth sig ikke om sport overhovedet, undtagen måske i fjernsynet, og for kort tid siden ville han aldrig have troet, han nogen sinde skulle flytte til Jylland.

Men nu er han her, måske snarere flygtet end flyttet. Hjemme i hans lejlighed i København sidder nemlig kæresten Rikke, som Kenneth føler har overtaget hele hans liv, endog den luft, han indånder. Og som den lidt for flinke, lidt for vattede og lidt for konfliktsky mand, han er, er Kenneth i stedet for at forholde sig til sit liv flygtet til Jylland.

På fitnesscentret er macho-chefen Uffe et ualmindeligt dumt svin, der gør, hvad han kan, for at Kenneth skal føle sig uvelkommen. Heldigvis arbejder Uffes kusine, Liselotte, også i motionscentret som instruktør, og hun er da vist lidt interesseret i Kenneth.

Men noget foregår under overfladen i Jysk Fitness. Hvad er det for hemmeligheder, Uffe og hans bror, svineavleren Bent, gemmer på? Og hvad er det for et mærkeligt forhold, Uffe og kusinen Liselotte har? Hvorfor har hun et billede af Uffe, sig selv og sønnen Tobias hængende på køleskabet?

Det går ikke godt for Kenneth i Kolding, og da han finder Uffe død i saunaen i motionscentret, bliver det hele meget værre, for både politiet og Kenneth selv tror, det er Kenneth, der har slået Uffe ihjel. Og er det ikke også det?
"Jysk Fitness" er en humoristisk og satirisk roman om 'køwenhavnere' og jyske bonderøve. Klichéerne er til at tage at føle på, og de er så overdrevne, at de faktisk er ret underholdende. Derudover er "Jysk Fitness" en krimi med en konfliktsky antihelt som helt, og det er også ret underholdende. Sidst, men absolut ikke mindst, er "Jysk Fitness" en sød, nutidig kærlighedshistorie om kærligheden mellem en enlig mor og en mand, der af frygt for at gentage sin egen barndoms værste mareridt aldrig havde tænkt sig, at han skulle have børn. Jeg kan kun sige: God fornøjelse!

Gyldendal, 2004. 261 sider. Kr 275,-
Læs mere om Robert Zola Christensen

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
25439554
ISBN
9788702033496
Antal sider
261

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser