Profil
AfLisbeth Lassen

Medlem i

11 år 7 måneder

Seneste anmeldelser af Lisbeth Lassen

Hovedstolen

Christina Hesselholdt har op igennem 90'erne skrevet en række korte romaner; den stil, de er skrevet i, kaldes kortprosa eller minimalistisk prosa og kan minde om digte, fordi den…
q

Andet indhold af Lisbeth Lassen

  • Artikel

    Henrik Nordbrandt, en dansk forfatter?

    Selvfølgelig er spørgsmålet om ”danskhed” eller dansk kultur ikke afhængig af, om teksten, eller i dette tilfælde digtene, bruger scener med bøgeskove, unge blonde piger eller nordisk mytologi. Henrik Nordbrandt (f. 1945) foretrækker jo allerede i digtenes umiddelbare billeder og scenerier det eksotiske som Middelhavet, cikader og kvindenavne som Serap og Süreyya.

    Læs mere
  • Artikel

    Serafia er en seksvinget engel

    Hvordan går det med arbejdet med din nye roman, Serafia?

    Korrekturen er afleveret, nu skal der tages stilling til omslag, bagside- og flaptekster, uddrag til forlagskatalog, valg af et kapitel til læsesmagsprøve, som lægges ud i boghandlen når bogen er udkommet.

    Læs mere
  • Artikel

    Nu kan jeg forsvinde ind i skrivearbejdet

    Hvor er han egentlig blevet af, Christian Jungersen, som fik ovenud flotte anmeldelser på sin debutroman "Krat", der udkom i 1999. Samme år modtog han det tre-årige arbejdslegat fra Statens Kunstfond. Hvordan har han udnyttet det?

    Læs mere
  • Artikel

    Nordisk Råd foreslår

    Forfatteren Vibeke Grønfeldt er, sammen med Peter Nielsen, Danmarks kandidat til Nordisk Råds Litteraturpris 2004. Vinderen udtrækkes d. 27. februar 2004. Vi har spurgt forfatteren ud om den fine nominering med "Det nye".

    Du har modtaget nogle af de helt store velrenommerede litteraturpriser i Danmark, og nu er du indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris. Hvad betyder det for en forfatter?

    En pris betyder, at den altid nagende tvivl beroliges noget. Det kan gøre det lettere at skrive videre.

    Læs mere