Logo
Bogliste

Sport

Herunder følger en liste over romaner, noveller og et par graphic novels, der foregår i et sportsmiljø eller fortæller om mennesker, som går op i en eller anden form for sport. I nogle af bøgerne er sporten blot en kulisse for handlingen, mens den i andre udgør en vigtig del af selve plottet.

 

Bøger på listen

Beskyttelseszonen

Henrik Andersen

I 'Beskyttelseszonen' tager Henrik Andersen to oversete emner i skønlitteraturen op: DDR, stasi og fodbold, men også emner som død, hemmeligheder og drømme for familien er i fokus.

Bjørneby

Fredrik Backman

Forfatterens fjerde roman er ikke en typisk Backman med sit noget dystre plot. Humoren er dog til stede som vanligt, og læseoplevelsen er i top.

Sæt og match

Álvaro Enrigue

Det vrimler med lurendrejere, liderlige lemmedaskere, lækre latinaer og latterlige lusepustere i denne pikareske roman, der er ualmindelig underholdende læsning.

Fodboldenglen

Hans-Jørgen Nielsen (f. 1941)

Med Fodboldenglen skaffede Hans-Jørgen Nielsen sig en betydelig plads i den folkelige, danske litteratur. Bogen opnåede høje salgstal og flere betegnede den som 70’ernes generationsroman og en ægte dansk klassiker.

Originaludgave: 1979

Fodboldfeber

Nick Hornby

Prøv at fortælle en tænkende kvinde, at du godt kan lide fodbold, og du kan forberede dig på et barsk indblik i kvinders opfattelse af, hvordan mænd er.

Fejltagelsernes bog

Sanne Bjerg

Kalejdoskopisk roman om beboerne i en etageejendom i Barcelona. Den fine og underholdende fortælling handler om at leve livet, men også om fodbold, skak og fejltagelser. 

Guld

Chris Cleave

Romaner fra sportens verden er sjældent interessante, men med sine skarpt tegnede portrætter og sin gode historie må man simpelthen overgive sig til denne betagende lille perle.

Den usynlige mil

David Coventry

Cykelløb, kærlighed, opgør med fortiden og 1. verdenskrig  går op i en højere enhed i denne overraskende new zealandske roman.

Svækling

Michael Enggaard

Folkelig, usnobbet og velskrevet debutroman, som emmer af både sprogligt og menneskeligt overskud. Der er øretæver i luften, men også forsoning og lidt romantik.

I blinde

Eva Maria Fredensborg

Dansk krimi der med en klassisk spændingskurve og intelligent psykologisk indsigt fortæller levende om livet som superligaspiller, om matchfixing og om sorg.

Hafnia punk

Benn Q. Holm (f. 1962)

Hafnia Punk af Benn Q. Holm  er ikke en roman i traditionel forstand, men snarere en lang række glimt af livet i en storby i 1997.

Sudden death

Anne Holt og Even Holt

En fodboldspillers hjertestop bliver starten på endnu et hæsblæsende eventyr for Sara og Ola. ’Sudden death’ er en dejligt uforudsigelig og intelligent videnskabs-krimi fra søskendeparret.

Januarvinduet

Philip Kerr

Med Premier League som ramme væver Phillip Kerr fermt en fascinerende fortælling om mord, korruption og moderne fodbold med udgangspunkt i den fiktive fodboldklub London City.

Gudfar

Dy Plambeck

Original, hjertevarm og sørgmunter familiehistorie om bikeren Uffe fra M. C. Spitfire, nazi-bageren Tenna og autonome Petring. 

Petit Petit

Mette Sø

Sprælsk lille debutroman om et par skelsættende dage i en ung kvindelig cykelrytters liv. Det hele foregår i Tourens sidste hektiske dage, hvor alting bliver vendt op og ned.

Million dollar baby

F. X. Toole

Her får vi  boksesporten set fra en cut mans vinkel (det er ham, der lapper bokseren sammen imellem omgangene). F X Toole – eller Jerry Boyd som han hed rigtigt – var boksetræner i mange år, og han skriver, så Joe Louis roterer i graven af bar fryd.

Frontløberen

Patricia Nell Warren

Harlan Brown er tidligere marinesoldat og løbetræner. Og bøsse. I 70’ernes USA er det ikke en populær cocktail, og han lever i ubemærkethed på et liberalt college. Her træner han middelmådige hold, indtil tre unge mænd dukker op.

Mellemvægt

Kim Fupz Ꜳkeson

'Mellemvægt' er en godt skrevet historie om helt almindelige mennesker i Danmark. Den er sjov, morsom, trist og maner ofte til eftertænksomhed, når den beskriver nogle af hovedpersonernes problemer.