17 sep.20

Bogliste

Racisme i USA

Bøger på listen

Paradis først

Af Kristina Stoltz

Paradis først

En dansk kvinde møder sin fortidige kærlighed i et politisk forarmet USA med vold og racisme i stærkt erindringsfletværk, hvor kroppen genoplever datid i nutid.
Læs mere

Drengene fra Nickel

Af Colson Whitehead

Drengene fra Nickel

Ubærlig og nødvendig bog om tiden omkring borgerrettighedsbevægelsens start. Colson Whitehead er en stor stilist og har skrevet endnu et mesterværk.
Læs mere

Syng, levende og døde, syng

Smertefuld, dramatisk og varm roman, der fortæller om sortes vilkår i Mississippi. Det hele er fint flettet sammen med magisk realisme, der forstærker den gode læseoplevelse.
Læs mere

Jeg ved hvorfor fuglen synger i sit bur

Selvbiografien om at vokse op som sort i sydstaterne i 1930’erne har længe haft klassikerstatus, og nu har vi endelig fået den gribende historie på dansk.
Læs mere
Nådestolen

Nådestolen

Af Elizabeth H. Winthrop (f. 1979)

Nådestolen

Tankevækkende, brutal og fantastisk velskrevet roman om de sidste timer, inden Willie Jones skal henrettes i den elektriske stol.
Læs mere

Mit liv som rotte

Af Joyce Carol Oates

Mit liv som rotte

Tankevækkende, grum og fantastisk velskrevet fortælling sætter fokus på store emner som familie, loyalitet og svigt.
Læs mere

Det store i det små

Af Jodi Picoult

Det store i det små

Rørende og gribende fortælling om fordomme, racehad og diskrimination i dagens USA. En roman som giver stof til eftertanke.
Læs mere

Det sorte USA

Yderst aktuel og lærerig bog om det sorte USA fra Uafhængighedserklæringen i 1776 til Barack Obamas anden periode som præsident.

Læs mere