AfThomas Vang Glud
Skribent
12 dec.23

Bogliste

Epidemier i litteraturen

Bøger på listen

Pestnætter

Af Orhan Pamuk

Pestnætter

Kriminalroman, pandemiroman, historisk roman, samfundsroman. Pamuk samler det hele i sin fortælling om den pestramte ø, Mingheria. 
Læs mere

Som pesten

Af Hanne-Vibeke Holst

Som pesten

Hanne-Vibeke Holst har leveret en højdramatisk, men også langtrukken, roman om ét af verdens mest frygtede sygdomsscenarier.
Læs mere

Pestens år

Af Daniel Defoe

Pestens år

Gennem fortællerens betragtninger om myndighedernes tiltag og folks opførsel gives et levende billede af situationen i 1600-tallets pestramte London. Originaludgave: 1722
Læs mere

Forsøg på at aflytte et sted i Paris

Af Morten Søndergaard (f. 1964)

Forsøg på at aflytte et sted i Paris

Det legende og undersøgende går hånd i hånd i Morten Søndergaards forsøg på at aflytte og notere alt det almindelige og trivielle, der som en del af verdens baggrundsstøj…
Læs mere

I dag skal vi ikke dø

Af Louise Juhl Dalsgaard

I dag skal vi ikke dø

På rekordtid har Louise Juhl Dalsgaard skrevet og udgivet en digtsamling om coronakrisen. Digtene er i nuet, hvor tiden står stille og ensomheden er en negl, der vokser.
Læs mere

En lykkelig slutning

Nekrofili, medlidenhedsdrab, overtro og gengangere er blot nogle af emnerne i Uthaugs fabulerende slægtsroman. Det bliver aldrig det samme at gå til begravelse igen.
Læs mere

Rynkekneppesygen

Af Peter Adolphsen

Rynkekneppesygen

Peter Adolphsens veloplagte og humoristiske science fiction-roman om en grotesk sygdomsepidemi i kølvandet på en ruminvasion driver af aktualitet og absurditet.
Læs mere

Pesten

Af Albert Camus

Pesten

En anonym fortæller skildrer nøgternt en pestepidemi i 1940'erne i en algerisk by i et af Camus' absolutte mesterværker, der er oversat på fornem vis af Camus-eksperten…
Læs mere

Døden i Venedig

Af Thomas Mann

Døden i Venedig

’Døden i Venedig’ er et fantastisk mesterværk, der åbner et helt univers - både sprogligt og i fortællingens ånd - og Thomas Mann er ikke bange for at sætte sin læser på…
Læs mere

Løgnhalsen fra Umbrien

Giuseppe Pagamino fra Umbrien er en løgnhals og historiefortæller. Det redder ham fra inkvisitionens klør, da han 1349 rejser til Lucca for at finde det evige liv.
Læs mere

Syndflodens år

Af Margaret Atwood

Syndflodens år

Apokalyptisk, storslået og i høj grad tankevækkende fortælling om artens undergang. 
Læs mere

Coronamonologerne

En bog, vi kan vende tilbage til for at huske, hvordan det var, når det hele på et eller andet tidspunkt bliver normalt igen.
Læs mere

Tema

Tema

Litteraturen i coronakrisen

Epidemiernes litteratur giver en vigtig viden om mennesker og epidemier, fornægtelse og blindhed. Coronalitteraturen er ingen undtagelse, men den kommer også med nyt.
Læs mere