Bog

Tre hundes nat

Af (
2011
)

Anmeldelse

Tre hundes nat af Elsebeth Egholm

07 apr.11

Aldrig har Grenå været så kold, som i denne nye krimi af Elsebeth Egholm. Kulden går gennem marv og ben, hele vejen ind i de mørkeste kroge af det menneskelige sind.

En iskold nytårsnat forlader en ung pige en fest i Grenå og begiver sig meget letpåklædt hjemad. Den unge pige ses aldrig i live igen.

Et andet sted på egnen møder vi ”eneboeren” Peter, der bor i et afsidesliggende sommerhus tæt ved vandet. Han har ingen andre naboer ud over en ung kvinde ved navn Felix, som også holder sig for sig selv. En dag på en vandretur ved vandet, finder Peter liget af en person fra hans egen kriminelle fortid, den blakkede eksistens, kvindecharmør og storsvindler Ramses. Snart begynder der også at dukke lig op af unge kvinder, alle med det fællestræk at deres ansigtshud er blevet flået af.

Peter og Felix finder sammen i deres ensomhed, og snart viser det sig at deres fortids veje krydser hinanden. Felix har oplevet en tragedie større end noget menneske bør bære, og denne tragedie har på mystisk vis en sammenhæng med Peters fortid, samt de mord der bliver flere og flere af i det lille samfund ved Grenå.

Denne krimi tager os med på en dyster rejse til udkantsdanmark. Et koldt og stormomsust randområde befolket med vejrbidte bønder, skæve eksistenser og egne love og regler. Et sted hvor enhver passer sit, og hvor man ikke blander sig i hinandens ting og sager. Men når loven overtrædes og det koster menneskeliv, så er spørgsmålet hvor meget man skal dække over sine egne brodne kar?

Elsebeth Egholm er kendt og elsket for sin krimi-serie om den århusianske journalist Dicte Svendsen, hvoraf der foreløbig er skrevet seks bøger. ’Tre hundes nat’ er første bog i en ny serie, hvor det er Dictes voksne, bortadopterede søn Peter, som er hovedperson. Denne nye serie vil uden tvivl blive mindst lige så populær, som serien om Dicte Svendsen. Spændingen varer fra start til slut, og man sidder tilbage med et ønske om at læse mere. Sådan skal en krimi bare skrives!

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
28724683
ISBN
9788756799140
Antal sider
391

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer