Bog

Eget ansvar

Af (
2013
)

Anmeldelse

Eget ansvar af Elsebeth Egholm

06 jun.13

Dicte Svendsen er på banen igen og får smerten at føle på egen krop, da datteren Rose kidnappes. Egholms nye krimi kredser om temaer som familie og ansvar, og det fungerer.

Dictes verden styrter i grus, da hendes datter Rose kidnappes. Langsomt går det op for Dicte, at hun har noget, kidnapperne ønsker, men hvad? Rose var ikke alene, hun blev kidnappet sammen med sin kusine. Dicte tvinges til at kontakte sin søster, som ikke vil have noget at gøre med Dicte. Sideløbende myrdes en kendt flygtningeadvokat, og et ungt par falder bogstaveligt over en afsavet hånd i en skov. Hvordan hænger alle disse sager sammen?

Jeg kan godt lide vinklen i dette syvende bind i serien om den nådesløse journalist, Dicte Svendsen, som vil gøre alt for en god historie. Denne gang får hun lov at smage lidt af sin egen medicin, da datterens bortførelse sender en flok af nyhedshungrende journalister på nakken af hende.

Mange forskellige historier kædes sammen til én i denne bog, og det er spændende.
Personerne er troværdige, og jeg kan specielt godt lide karakteren Peter, som er Dictes bortadopteret søn. Uden ham tror jeg ikke, jeg ville have haft samme syn på bøgerne. Han skaber en menneskelig balance og er samtidig et godt modspil til den kyniske Dicte. Både hendes komplicerede forhold til Peter og til den dobbeltmoralske søster, der lever sit liv som Jehovas Vidne, er i spil i denne bog. De to er måske i virkeligheden ikke så forskellige og begge tvinges til at tage et ansvar.

Egholms bøger befinder sig i den stille og rolige ende af krimiskalaen. Alligevel sker der hele tiden noget, og handlingen har altid et godt flow. Hendes bøger byder på mere end bare krimilæsning, de egner sig for eksempel også glimrende til læseklubber, da handlingen og personerne har en dybde, der lægger op en interessant diskussion. Bøgerne kan i øvrigt sagtens læses hver for sig.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
29953554
ISBN
9788740009408
Antal sider
415

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer