Bog

Byttedyr

Af (
2021
)

Anmeldelse

Byttedyr

19 dec.21

En mesterlig ungdomsroman med en fortæller, der trækker læseren godt og grundigt rundt i manegen.

Wilma rejser til USA for at være udvekslingsstudent i et år. Hun flytter ind hos en familie i Florida. Familiens datter Rebecca forsøger at få Wilma ind i sin vennekreds, men Wilma passer ikke rigtigt ind. Hun forelsker sig i familiens søn, Jamie, og de begynder at hænge ud sammen om natten.

Kort efter at Wilma er ankommet til Florida, finder man liget af en pige, der har været forsvundet. Wilma, der efter eget udsagn har en veludviklet sjette sans, fornemmer hurtigt, at morderen måske befinder sig i nærheden, og hun begynder at holde øje med familiens nabo. Da pigen Theresa forsvinder, går det op for Wilma, at morderen måske er en helt anden - og meget tættere på. Men hvad er fakta og hvad er bare fornemmelse? Og hvilken betydning har Wilmas egen fortid?

Romanens handling fortælles som et flashback og indledes med en kort prolog, hvor Wilma antyder, at noget forfærdeligt er sket, og at hun bliver tilbageholdt af politiet.

Plottet er virkelig godt skruet sammen, og som læser rykkes man rundt i manegen af Wilma og hendes sjette sans. Bogens stemning er gennemsyret af noget foruroligende, som ligger og venter, men ikke er synligt. Små spor smides ud til læseren, som griber efter halmstrå, men aldrig får fat, og nerverne er aldrig i hvile, for langsomt men sikkert bevæger handlingen sig mod noget skæbnesvangert.

Lise Villadsen er en sand mester i at skrive ungdomsbøger (der også kan læses af voksne). Hun forstår at ramme en sproglig tone og en stemning, der får siderne til at vende sig selv. Hendes karakterer er altid genkendelige og lette at identificere sig med. Denne roman er ingen undtagelse og til dato det bedste, Lise Villadsen har skrevet.

Lise Villadsen inviterer med denne roman læseren med på en læseoplevelse, hvor egen dømmekraft bliver udfordret. Det er virkelig et mesterværk, der anbefales læst af alle.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
61637001
ISBN
9788702332148
Antal sider
280

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer