Bog

Syreparken

Af (
2002
)

Anmeldelse

Syreparken af Minette Walters

01 feb.03
Skribent

"Syreparken"  er det nyeste pletskud fra den succesfulde forfatterinde Minette Walters. Og som hendes tidligere bøger er det en rigtig god spændingsroman, man mest har lyst til at læse i et stræk!

Denne handler om området Bassindaleparken, hvor de laveste sociale klasser i samfundet bliver "proppet" hen. Her følger man en række beboere og nogle socialarbejdere.

En pædofil mand og hans meget ubehagelige far bliver genhuset i "Syreparken", som Bassindaleparken charmerende er blevet omdøbt til, og samtidig forsvinder en lille pige. En socialarbejder taler over sig, så en ung pige med børn hører om den pædofile, og straks går rygterne. Hun organiserer en demonstration, som udvikler sig dramatisk til slåskampe, hærværk, molotovcocktails og maste mennesker, og politiet kan intet gøre, da væltede biler afspærrer de eneste veje, der fører ind i området.

Det er en medrivende fortælling, Minette Walters har strikket sammen, og den sætter tankerne i gang. Der er ingen (kun en lille) løftede pegefingre og ingen overdreven moralprædiken. Det er dine handlinger NU, der gør dig til et godt eller dårligt menneske, og helten er f.eks. en sort mand, der netop er blevet løsladt, men som viser sandt heltemod. Som i Walters andre bøger er det, der interesserer hende, og som gør bøgerne så gode, de menneskelige psykologiske processer, og det er bemærkelsesværdigt, at en pæn dame i 50'erne kan skrive så realistisk om voldelige teenagere og pædofile!

'Syreparken' fik Palle Rosenkrantz Prisen 2001.

Oversat af Hanne Tang. Samleren, 2002. 348 sider. Kr. 298,-

Læs anbefalingen af "Brændingen"

Bogdetaljer

Forlag
Samleren
Faustnummer
24304108
ISBN
9788756816809
Antal sider
348

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer