Bog

Djævelens fjer

Af (
2006
)

Anmeldelse

Djævelens fjer af Minette Walters

20 nov.06

Minette Walters har skrevet en blændende, politisk thriller tilsat en god portion klassisk krimi i den engelske tradition.

Det store tema i "Djævelens fjer" er krig og de grusomheder og den ondskab, den fører med sig. Men Minette Walters viser os samtidig, at det ikke kun er krig, som tiltrækker (og skaber) psykopater; selv i små engelske landsbyer, hvor alt virker idyllisk på overfladen, findes de.

Krimiens hovedperson, sydafrikanske Connie Burns, er journalist og udsendt af nyhedsbureauet Reuters for at dække krigen i Mellemøsten. Hun efterforsker en række voldtægter, mishandlinger og mord på kvinder i Sierra Leone. I sine bestræbelser på at indkredse den psykopatiske morder bliver hun kidnappet af selvsamme psykopat. Hun bliver holdt indespærret i et bur i tre dage og udsat for de værste psykiske og fysiske ydmygelser. Selvom hun har bind for øjnene, fornemmer hun, at kidnapperen er Kieth Mackenzie, en tidligere lejesoldat, som hun før har mødt på sin vej fra krigszone til krigszone. Mackenzie er ekstremt voldelig, sadistisk og nærer et dybt had til kvinder.

Han slipper hende imidlertid fri, og hun flygter stærkt medtaget og traumatiseret til Dorset, en lille landsby i Sydvestengland, hvor hun lejer en afsides beliggende villa. Her begynder den sideløbende historie om intriger og begravede hemmeligheder blandt to af landsbyens familier.

Forfatteren er mester i gode, troværdige personskildringer, og man kommer i den grad til at holde af og føle med personerne, især Jess som er landsbyens tavse særling. Også skildringen af bogens heltinde, Connie, og de psykiske men, hun får, er uovertruffen og bærer tydeligt præg af en grundig research fra forfatterens side.

I krig er der ingen grænser og ingen hæmninger. Den er grusom og får det dyriske frem i mennesket. Mennesker, som oplever krig, bliver ofte traumatiserede for livet og krummer sig sammen i et hjørne som efter et slag og mister modet.

I "Djævelens fjer" skildrer Minette Walters den process og de tanker, et traumatiseret menneske gennemgår. For bogens hovedperson Connie begynder det med flugten fra omverdenen, for hun er overbevist om, at ingen andre kan forstå og hjælpe hende.

Det er en sentimental, barsk og forførende thriller. Nyd den!

Oversat af Hanne Tang. Samleren, 2006. 400 sider. 

Bogdetaljer

Forlag
Samleren
Oversætter
Hanne Tang
Faustnummer
26440300
ISBN
9788763803106
Antal sider
396

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer