Bog

Kold er graven

Af (
2005
)

Anmeldelse

Kold er graven af Peter Robinson

27 jun.05
AfLone Pedersen
Skribent

Traditionel,  ferm engelsk krimi om Banks, der overtales til at tage til London for at finde chefens teenagedatter og bringe hende hjem. Ikke længe efter findes hun død på et diskotek, men har det forbindelse med hendes tid i London?   Banks er ikke meget for at droppe sin weekend i Paris med sin egen datter for at tage til London og finde chefens datter Emily. I London opsporer han hende hurtigt, og efter et ubehageligt opgør med sin ældre kæreste tager hun med Banks hjem.

Efter en tid i hjembyen, hvor Emily har opført sig eksemplarisk, møder hun Banks til frokost for at takke for hjælpen i London. Samme aften findes Emily død på et diskotek. Hun er død af en overdosis og er desuden i besiddelse af en venindes kørekort.

Banks sættes til at opklare sagen og får Annie Cabbot som sin højre hånd. Banks fortæller ikke Annie om sin frokost med Emily og heller ikke, at det var ham, der hentede Emily i London, men Annie får også snart sine egne dæmoner fra fortiden tæt ind på livet.

Samtidig er der sket et mord på en kendt, småkriminel vagtmand. En lastbil er blevet stjålet, og langsomt kæder Banks og Annie disse sager sammen med Emilys død. For lastbilen indeholdt sandsynligvis piratkopierede spil og musikcd’er. Og Emilys kæreste har en fortid inden for piratkopiering, ligesom han er kendt af politiet som smugler. Dog uden at der er fundet tilstrækkelige beviser.

Mens Banks kæmper med at opklare Emilys død, må han også hjælpe sin chef, Riddle, der efter en stor artikel i avisen bryder fuldstændigt sammen. Riddles kone, Rosalind, bruger Banks som skriftefader og er faktisk også den, som giver Banks løsningen på Emilys død. For Rosalind har en fortid, som end ikke hendes egen mand kender til.

Dette er en traditionel britisk krimi med masser af traditionelt politiarbejde, men der er alligevel mere at hente i den. Der er et fermt plot, som først langsomt åbenbares i sit fulde omfang. Personerne er nuanceret beskrevet, og så er der det pragtfulde Yorkshire-landskab, som er så dejligt beskrevet. Lad os bare få flere af den slags krimier! Bogens slutning tyder på, at ønsket bliver opfyldt, da der er indsat et uddrag af næste bog i serien.

Oversat af Lisbeth Valentin Christensen. Rosenkilde, 2005. 394 sider. Kr 199,-

Bogdetaljer

Forlag
Rosenkilde
Faustnummer
25696654
ISBN
9788791303371
Antal sider
394

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser