Bog

Frankie Machines vinter

Af (
2008
)

Anmeldelse

Frankie Machines vinter af Don Winslow

22 sep.08
AfTonny Hornbæk
Skribent

Glæd jer kære krimilæsere: Don Winslow er endelig udkommet på dansk - med en rigtig drengerøvsroman.

'Frankie Machines vinter' understreger, hvorfor Winslow har fået så god omtale af sine krimier. Hoverpersonen Franke Machianno nyder livet i sin fiskeagnbutik, samt sine andre mange og til tider velgørende formål i nabolaget.

En skønne dag ødelægges idyllen, da nogen forsøger at myrde Frankie. Han undslipper og kryber i skjul, for at overveje sit næste træk og tænke over hvem som kunne have fordel af hans død.

I en fjern fortid var Frankie Machine en berygtet lejemorder for mafiaen og netop det gør rækken af mulige fjender lang. I en slags tilbageblik ser vi hvorfor Frankie fik sit navn og samtidig fingerpeg om, hvem der vil den charmerende og elskværdige lejemorder Franie Machianno til livs.

Dette er starten på en hæsblæsende krimi, hvor Frankie hele tiden forsøger at være et skridt eller to foran forfølgerne – men først da hans voksne datter trues på livet, må vores hovedperson træde i karakter og vise hvorfor hans kaldenavn er Machine.

Don Winslow har skrevet en krimi uden de store dikkedarer – en gang ramasjang tilsat lige dele mafia og skønne kvinder, alt sammen på grund af den sejeste fyr i forbryderverdenen: Frankie Machine.

Læsere af Dennis Lehane og Michael Connelly vil nikke anerkendende til Winslow, resten vil bare være rigtig godt underholdt. Det eneste negative er bogens en smule genreplatte omslag, men indholdet holder hele vejen.

Heldigvis er mere af samme skuffe på vej, da vi næste år får glæde af Don Winslow’s mesterværk 'I hundenes vold'.

Oversat fra amerikansk af Allan Hilton Andersen efter 'The winter of Frankie Machine'. Klim, 2008. 329 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Århus : Klim
Faustnummer
27396429
ISBN
9788779555839
Antal sider
329

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser