Bog

Slangens mønster

Af (
2001
)

Anmeldelse

Slangens mønster af Minette Walters

01 dec.01

Kriminalroman. Mad Annie findes død i rendestenen et sted i Vestlondon under strejken i november 1978. Hvorfor tror en ung kvinde at det er mord?

anbefalet af bibliotekar Lotte Truelsen, Gentofte Bibliotekerne

Lån bogen på Bibliotek.dk


Den populære engelske krimiforfatter Minette Walters er på banen med en ny krimi. - Og den er ligeså god som de andre hun har skrevet.

I November 1978 bliver en farvet kvinde, kendt som "Gale Annie", mishandlet til døde.
Bogens hovedperson, skolelærerinden Mrs. Ranelagh, finder hende døende udenfor sit hjem, men da er det allerede for sent, Gale Annie dør inden ambulancen når frem.
Den officielle forklaring lyder på, at hun er blevet ramt af en lastbil, som har forårsaget et åbent kraniebrud. Flere vidner havde set hende inden, dingle omkring på gaden og mente hun var døddrukken.
Men Mrs. Ranelagh er overbevist om, at Gale Annie er blevet myrdet, men har svært ved at overbevise andre om det. Selv hendes mand vender hende ryggen og tror heller ikke på hende, da hun selv begynder at blive chikaneret. Tværtimod tror han ligesom alle andre, at hun er ved at blive tosset. Hendes ægteskab hænger i laser, hendes nerver slår klik, og ingen tror på, at nogen gider at myrde en fattig, alkoholiseret, farvet kvinde.

Løsningen bliver at Mrs. Ranelagh flytter til udlandet med sin mand. De får ægteskabet lappet sammen og sætter to drenge i verden, for først at vende tilbage til England 20 år senere.
Men hun har ikke glemt sagen om Gale Annie, og nu hvor hun har styr på sig selv og sit liv, begynder hun sin egen efterforskning af det 20 år gamle sag.

Gale Annie var hverken fattig eller alkoholiseret. Hun led tilgengæld af en arvelig sygdom, Tourettes syndrom, som bl.a. gav udslag i nervøse trækninger og en trang til at bruge vulgære ord, og denne opførelse medvirkede til at folk troede hun var gal.

Desuden var hun temmelig velhavende og levede alene med sine mange katte, og hun var ofte uvenner med sine naboer og andre mennesker der krydsede hendes vej. De gjorde også deres bedste for at pine hende og hendes katte. Men ville de hende også til livs?
Et spind af løgne opklares efterhånden, som Mrs. Ranelagh finder frem til sandheden.
Men hvorfor lyver folk, hvad skjuler de og hvorfor interesserer Mrs. Ranelagh sig så voldsomt for denne sag?

Dyremishandling, vold, racisme er bare nogle af de begreber, Minette Walters beskæftiger sig med i denne nye krimi.

I "Ekkoet" beskæftigede hun sig også med de "udstødte", som er et af hovedelementerne i denne bog.
I et interview Politiken hævder Minette Walters, at hun aldrig ved hvem morderen er, før hun når halvvejs i bogen. Hun har ikke hele plottet udtænkt på forhånd. Dette er sikkert medvirkende til, at det er meget svært at regne ud på forhånd, hvem der gjorde hvad og til hvem.

I mine øjne gør det bare bogen bedre. Der findes ikke noget værre end at befinde sig på side 52, og allerede have regnet ud hvem morderen er, eller hvordan plottet er tilrettelagt. Det er bare dødsygt!
Minette Walters forstår at holde sine læsere fast og underholdt gennem hele bogen. Og har man læst en af hendes bøger, så er det bare at komme krig med de andre.

Udover denne kan anbefales "Kællingebidslet", som blev hendes store gennembrud og har kunne ses i Tv som serie, og den ekstremt spændende thriller "Mørke kamre".

Minette Walters: Slangens mønster; oversat af Hanne Tang. Samleren, 2001. 385 sider

Romannet - 1. december 2001

Bogdetaljer

Forlag
Samleren
Faustnummer
23676044
ISBN
9788756816335
Antal sider
385

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer