Bog

Stop! Monstre!

Af (
2020
)

Anmeldelse

Stop! Monstre! af Mark Janssen

08 jan.20

En ordløs, eller næsten ordløs, billedbog i Mark Janssens karakteristiske, meget smukke farver og ekspressive former.

To søstre er på vej mod lossepladsen for at skille sig af med en masse ting, men det er ikke uden udfordringer, for vejen dertil er fyldt med store, uhyggelige monstre, som forsøger at stoppe dem. Umiddelbart kan pigerne ikke gennemskue, hvad de enorme monstre vil, men fælles for dem er, at de alle råber bogens eneste ord: STOP!

Det første monster ligner en stor missedrage i mørke turkise farver, og det smiler, da pigerne forærer det alle de gamle potter, pander, gryder og køkkenredskaber, de har, så det kan få en halskæde med alle de forskellige køkkenting på. Det næste monster ligner en stor pingvin og bliver meget glad, da det blandt andet får en gammel brændeovn med en lang skorsten. Og sådan fortsætter turen, indtil de møder det sidste monster, der ligner en kæmpe tiger, men der har de ikke mere at give væk. Og monsteret skal vel have et eller andet for at lade dem passere?

Mark Janssen er en hollandsk forfatter og illustrator. Hans farverige og dynamiske illustrationer har gjort ham populær verden over. Han er en mester i at opbygge fantastiske og eventyrlige verdener. På dansk er udkommet en række bøger med hans illustrationer, bla. den smukke, ordløse billedbog ’Øen’, som er et sted hvor skibbrudne kan søge ly og billedbogen Forestil dig det, hvor det handler om at huske at lade fantasien få frit spil.

Skab selv ord ud fra de forrygende illustrationer, når I bladrer i bogen sammen. 

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Mau Lindow
ISBN
978-87-406-5968-9
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer