Bog

Skyggen

Af (
2020
)

Anmeldelse

Skyggen

11 maj.21

Magisk, ordløs billedfortælling om en dag ved stranden, hvor alt er muligt.  Historien er fyldt med omsorg, kærlighed og sommerdagens vidunderlige umiddelbarhed.

Denne smukke billedbog viser dagens leg på stranden under den stille sløvende varme, hvor trælegetøjet, formet som forskellige dyr, bliver bragt til live. Hvordan en planke, forvandler sig til et træ gennem legen og tilbyder skygge i den bagende sol. En underfundig ømhed overfor disse dyr, der ikke direkte vises, men blot antydes.

Tiden går og skyggen flytter sig og ændrer form i forhold til paraplyens stillestående position. Alting er fornemmelser, intet vises direkte. Alle trædyrene er efterhånden krøbet sammen i skyggen, men den noget langsommere skildpadde når aldrig rigtigt med ind i skyggen, før skyggen igen har flyttet sig. Men da paraplyen slås ud, kan alle være derunder. Bogens udtryk er enkelt, illustrationerne luftige og siderne har store hvide flader, der efterlader masser af plads til tanker, fordi man ikke er udsat for kæmpe sansebombardementer. Historiens narrative forløb er styret af dagens lys og scenen skifter til slut mellem de virkelige dyr under træet, og legetøjsdyrene under den grønne paraply.

Billedbogen giver særlig adgang til den hemmelige fantasiverden, børn har, som ikke er mange voksne forundt. Derfor skal man som voksen også lige bruge lidt ekstra tid, inden man er helt med på historien. Bogen viser en verden, hvor intet er forudbestemt, men hvor legen udfolder sig på samme måde som tanker, der springer afsted. Bogen vandt i 2019 udmærkelsen "Special Mention" i kategorien for debutværker på Bologna Book Fair. En sanselig og varm oplevelse for alle over 3 år.

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Faustnummer
38219111
ISBN
9788771516036
Antal sider
40

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer