Bog

Mørketal

Af (
2011
)

Anmeldelse

Mørketal af Arne Dahl

17 okt.06

Ottende krimi af svenske Arne Dahl lever op til forgængerne og er spændende, velfortalt, vidtforgrenet og ond.

En 7. klasse er på lejrtur i de dybe svenske skove. En af pigerne forsvinder under foruroligende omstændigheder, så A-gruppen – med det mundrette navn Rigskriminalpolitiets specialenhed for voldskriminalitet med internationale aspekter – kobles på sagen.

Kerstin Holm står i spidsen for A-gruppen, som er en flok individualister, der til sammen kan magte det meste.

I denne sag er de imidlertid næsten på bar bund. Til gengæld støder de ind i en række småsager, som viser sig at høre sammen, og som i sidste ende har noget med den forsvundne skolepige at gøre; dømte pædofile i skovområdet, at den forsvundne pige har været meget fremmelig i sin brug af internettet, pigens mor er følelseskold og lever over evne og gamle pædofilisager, der graves op igen – blev nogen uskyldigt dømt? En makaber udgravning i Stockholms bykerne, en forsvunden håndværker, et spektakulært fund af et lig på et hovedstrøg, sexchikane og uhyggelige broderskaber.

I et nervepirrende kapløb med tiden opklarer A-gruppen sagens sammenhæng. Som altid hos Arne Dahl er plottet kompliceret, og det er noget af en bedrift, at det hele går op i en højere enhed til sidst. Efter endt læsning kan man undre sig over, hvor behændigt Arne Dahl leder læseren fra spor til spor – man kan nemlig ikke genkalde sig, hvordan A-holdet egentlig fik sit gennembrud i sagen.

Sådan er det i alle Arne Dahls indtil videre 8 romaner om A-holdet: Meget besværlige sager, som er vidt forgrenet i ind- og udland, hvor menneskehedens dårskab og ufattelige ondskab kommer for en dag.

Der er planlagt 10 bind i serien, og vi er mange, der glæder os til de sidste 2 – ikke mindst fordi man efterhånden har fulgt politifolkene i tykt og tyndt både professionelt og privat. Netop på grund af udviklingen A-holdets privatliv og i deres indbyrdes forhold til hinanden, bør serien klart læses i rækkefølge.

Oversat af Anders Johansen. Modtryk, 2006. 398 sider. Kr 299,-

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Oversætter
Anders Johansen
Faustnummer
26498635
ISBN
9788770530071
Antal sider
398

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer